Editor de continguts

angle-left Des de la Sagrada Família lamentem profundament la mort del Papa emèrit Benet XVI

El president delegat de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família i els membres del Patronat lamentem profundament la mort del Papa emèrit Benet XVI.

Els dies 6 i 7 de novembre de 2010, 128 anys després de la col·locació de la primera pedra, el Papa va consagrar la Basílica de la Sagrada Família. En una celebració de l’Eucaristia el dia 7 de novembre d’aquell mateix any, el Papa va pronunciar en l’homilia unes paraules que avui recordem:

«El Senyor Jesús és la pedra que suporta el pes del món, que manté la cohesió de l’Església i que recull en unitat final totes les conquestes de la humanitat. En Ell tenim la Paraula i la presència de Déu, i d’Ell rep l’Església la seva vida, la seva doctrina i la seva missió. L’Església no té consistència per si mateixa; està cridada a ser signe i instrument de Crist, en pura docilitat a la seva autoritat i total servei al seu mandat. L’únic Crist funda l’única Església; Ell és la roca sobre la qual es fonamenta la nostra fe. Recolzats en aquesta fe, busquem junts mostrar al món el rostre de Déu, que és amor i l’únic que pot respondre l’anhel de plenitud de l’home. Aquesta és la gran tasca, mostrar a tots que Déu és Déu de pau i no de violència, de llibertat i no de coacció, de concòrdia i no de discòrdia».

Si l’home deixa entrar Déu a la seva vida i en el seu món, si deixa que Crist visqui en el seu cor, no se’n penedirà, sinó que experimentarà l’alegria de compartir la seva mateixa vida sent objecte del seu amor infinit

Preguem a Déu per la seva ànima i agraïm tot el bé que va fer durant el seu pontificat. Recordem amb estima la seva vinguda el 2010 a Barcelona per la dedicació de la Basílica de la Sagrada Família i de la mateixa manera que ell va obrir les portes del temple de Gaudí, demanem a Déu que li obri les portes del cel i l'aculli a la seva Glòria. Descansi en pau