Editor de continguts

angle-left La Fundació signa un conveni amb el MNAC per a l’exposició de peces de Gaudí
S’hi inclouen alguns exemples de mobiliari dissenyat per l’arquitecte

La Fundació Junta Constructora de la Sagrada Família ha signat un conveni amb el Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) pel qual un total de 27 peces que formen part del fons de la seva col·lecció es dipositen i s’exposen a l’esmentat centre museístic. Vint d’aquestes obres, de fet, ja es podien veure al MNAC arran d’un conveni anterior; amb l’actual acord, que s’ha signat per a deu anys, s’han incorporat set elements, l’exposició dels quals el museu ha de concretar durant els pròxims dos anys.

Entre les obres que la Fundació ja havia cedit es troben alguns exemples significatius de mobiliari dissenyat per Gaudí per a les cases Calvet, Batlló i Milà. També hi ha mobles fets per alguns dels seus col·laboradors, com ara una tauleta lacada de l’arquitecte Josep Maria Jujol o peces dissenyades per Aleix Clapés. Les obres que també es podran exhibir arran del conveni signat ara són set elements que formen part de l’anomenat «conjunt Milà». Es tracta de dues portes corredisses, tres arquibancs i un recobriment de columna, que originalment formaven part d’un dels distribuïdors de la planta principal de l’edifici. A més, també s’han inclòs diversos fragments de parquet original. 

El conveni es va signar el passat 6 de febrer i el van firmar el Cardenal i Arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella i Omella, i el president del Patronat del MNAC, Miquel Roca i Junyent. A l’acte també hi van assistir el president delegat de la Junta Constructora, Esteve Camps, una representació de l’equip directiu de l’organització amb el seu director general, Xavier Martínez, al capdavant, i el director del museu, Pepe Serra