Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família convida la ciutadania a viure l’esperit de Nadal

Amb l’Advent, la Basílica convida la ciutadania a viure l’esperit de Nadal i a preparar la celebració de l’arribada de Jesús. El pessebre, les llums al carrer, els menjadors engalanats o el so de les nadales ens recorden el vertader valor d’aquest temps: l’alegria de trobar-nos (o retrobar-nos) amb aquells que estimem. Aquest és l’esperit de Nadal. Per això, des de la Sagrada Família es convida la ciutadania a viure aquest esperit amb diferents propostes per celebrar aquestes dates assenyalades.

Descarrega't les activitats aquí

 

TALLER INFANTIL DE NADAL

Un any més, la Sagrada Família ofereix un taller de Nadal dirigit especialment a infants d'entre 6 i 12 anys i acompanyants. La proposta del taller d'enguany inclou una visita a la Basílica, amb particular atenció a la façana del Naixement, protagonista d'aquestes dates especials. El taller també inclou un joc de descoberta i la realització d'una manualitat on s'elaborarà un canelobre portaespelmes en forma d'estrella a base de cartró encunyat que els participants podran endur-se per omplir les seves cases de l'esperit de Nadal.

El taller se celebrarà els dissabtes i diumenges entre el 3 i el 24 de desembre i també els dies 6, 8, 27, 28, 29, 30 i 31 de desembre, amb sessions a les 10.30 h, a les 12.30 h i a les 16 h.

La inscripció té un cost de 6,50 € per infant i adult. Cada infant ha de venir acompanyat per un màxim de dos adults. Les reserves es poden realitzar a través d’aquest enllaç

 

IL·LUMINACIÓ DE GRUPS ESCULTÒRICS DE LA FAÇANA DEL NAIXEMENT

Amb la voluntat de compartir l’esperit de Nadal amb la ciutadania de Barcelona, la Basílica il·luminarà els grups escultòrics del Naixement, de l’Adoració dels pastors i de l’Adoració dels Reis de l’Orient de la façana del Naixement des del dia 16 de desembre fins al 8 de gener, de 18 a 22 h. 

 

CONCERT DE NADAL

El divendres 16 de desembre a les 19.30, la Basílica s’omplirà de música i esperit nadalenc amb el seu tradicional Concert de Nadal. Aquest any anirà a càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i comptarà amb la col·laboració del Cor Bruckner Barcelona. Sota la direcció de Xavier Puig, oferiran un repertori de nadales d’arreu del món.

Com cada any, la Sagrada Família posa a disposició de la ciutadania 500 entrades dobles que se sortejaran entre totes les persones que s’inscriguin entre el 2 de desembre a les 10 h i el 12 de desembre a les 10 h en aquest enllaç. El dilluns 12 de desembre a partir de les 10 h se celebrarà el sorteig d’entrades i les persones guanyadores rebran les seves entrades per correu electrònic durant els dies següents.

 

IL·LUMINACIÓ DE LES TORRES DELS EVANGELISTES LLUC I MARC

En acabar el Concert de Nadal del dia 16 de desembre, la Sagrada Família il·luminarà per primer cop els terminals de les torres dels Evangelistes Lluc i Marc, commemorant així la finalització de la seva construcció. Les torres estan culminades per la figura del tetramorf alat amb el llibre de l’Evangeli corresponent a Lluc i Marc, que són representats per un bou i un lleó, respectivament, segons la iconografia cristiana.

S’il·luminaran cada vespre a partir del dissabte 17 de desembre fins al 8 de gener, de 18 a 22 h.

 

CANTADA INFANTIL DE NADALES A LA FAÇANA DEL NAIXEMENT

El dimarts 20 de desembre a les 18.30 h, la Sagrada Família oferirà una cantada infantil de nadales al carrer de la Marina, davant de la façana del Naixement, que anirà a càrrec de les corals i de músics infantils de cinc escoles municipals de música de Barcelona.

Les corals infantils de l’EMM Can Fargues, EMM Can Ponsic, EMM Eixample – Joan Manuel Serrat, EMM Nou Barris i EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana oferiran un repertori de nadales d’arreu del món al carrer de la Marina davant de la façana del Naixement.

 

MISSA DEL POLLET

Un any més, el dia 24 de desembre a les 19 h, la Sagrada Família acollirà la missa del Pollet, especialment pensada perquè els més petits celebrin l’eucaristia de Nadal.

En finalitzar, tindrà lloc l’adoració del nen Jesús a l’exterior de la façana del Naixement entre els fidels que assisteixin a la celebració.

Entrada lliure amb aforament limitat. Accés per la façana del Naixement (c/ de la Marina).

 

TALLER AL FESTIVAL DE LA INFÀNCIA: «ESTEM CONSTRUINT LES TORRES. ENS AJUDES?»

Per primer cop, la Basílica de la Sagrada Família participarà en el Festival de la Infància que tindrà lloc del 27 al 31 de desembre al recinte Montjuïc de la Fira de Barcelona. La Sagrada Família oferirà el taller «Estem construint les torres. Ens ajudes?» on s’explicarà l’estat actual i el procés de construcció de les torres centrals. Els participants podran fer de constructors per un dia a través d’una proposta pedagògica al voltant de les torres centrals i l’elaboració d’una rèplica de l’estel que corona la torre de la Mare de Déu que es podran endur de record. 

La participació en el taller s’inclou en l’entrada del Festival de la Infància que es pot adquirir a: https://festivalinfancia.com.