Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família presenta a l’Ajuntament la sol·licitud de les llicències d’obres i activitats de la Basílica
Són els últims tràmits a càrrec del temple que han de permetre regularitzar les obres

Aquest matí, la Junta Constructora ha presentat a tràmit davant l’Ajuntament de Barcelona el projecte de llicència d’obres del temple, al qual se suma el d’activitats, presentat ahir. Són els últims tràmits a càrrec de la Sagrada Família que han de permetre regularitzar les obres i finalitzar-les el 2026. A partir d’ara, ja tan sols resta que el consistori aprovi les corresponents llicències i posi, així, punt final a un camí que ha durat més de 130 anys. 

El passat 18 d’octubre, la Sagrada Família i l’Ajuntament de Barcelona signaven un acord per regularitzar les obres del temple. Aquest acord contemplava la redacció d’un pla especial que incloïa el conjunt del projecte de Gaudí, i plantejava, per a una fase posterior, l’execució del nàrtex de la Glòria. El pla va ser aprovat per l’Ajuntament de Barcelona a finals del mes de febrer. 

L’acord que permetrà que la Sagrada Família obtingui la llicència d’obres és resultat d’un treball conjunt que s’ha dut a terme en els darrers dos anys, i preveu que la Basílica contribueixi econòmicament a la urbanització, la mobilitat i el manteniment de l’entorn del temple.