Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família s’il·luminarà per diferents causes solidàries

La Sagrada Família donarà suport a diferents causes solidàries il·luminant la façana del Naixement en tres ocasions. Enguany serà entre els mesos de maig i juny, en horari de 21 h a mitjanit.

La primera il·luminació serà el dia 5 de maig, de color blau i porpra, amb motiu de la malaltia de Huntington. Durant el mes de maig, es durà a terme una campanya internacional anomenada «Light it up for Huntington’s Disease», coincidint amb el mes europeu de conscienciació sobre aquesta afecció. Enguany, a l’Associació Catalana de Malalts de Huntington celebra els seus 25 anys i aquesta acció també vol simbolitzar totes aquelles famílies que han rebut suport d’aquest trajecte associatiu i que conviuen amb aquesta malaltia neurodegenerativa sense cura.

El 8 de maig, la Sagrada Família se suma a la iniciativa del Dia Mundial de la Creu Roja il·luminant la façana del Naixement de vermell. Cada any, coincidint amb la data de naixement del seu fundador, Henry Dunant, se celebra internacionalment aquesta efemèride per donar visibilitat i reconeixement a totes aquelles persones que col·laboren amb aquesta institució.

La darrera de les il·luminacions tindrà lloc el dia 2 de juny del 2023, Dia Internacional de la Miastènia, i en aquesta ocasió es podrà veure la façana il·luminada de color verd per donar a conèixer aquesta malaltia crònica, considerada minoritària, d’origen desconegut i que afecta unes 15.000 persones a tot Espanya.

També està previst participar en l’Hora del Planeta el pròxim dia 25 de març amb l’apagada total de la façana del Naixement i l’estel de la torre de la Mare de Déu de 20.30 a 21.30 h. La Sagrada Família se suma així, un any més, a un dels moviments ambientals més grans del món i que mobilitza milions de persones, empreses i institucions en més de 200 països.