Editor de continguts

angle-left S’entreguen els premis del concurs escolar «Ser paraula que construeix humanitat»

En el marc de la celebració de la finalització del conjunt de les torres dels Evangelistes, la Sagrada Família va organitzar el concurs «Ser paraula que construeix humanitat», una iniciativa que va néixer amb la voluntat de donar a conèixer les torres dels Evangelistes als escolars dels centres educatius de primària i ESO de Catalunya.

El concurs convidava els grups classe a presentar un treball que reflexionés sobre el significat que té la construcció de les torres dels Evangelistes de la Basílica de la Sagrada Família com a símil de la construcció personal i col·lectiva de l’ésser humà, posant èmfasi en el diàleg i en la paraula que ho fa possible.

Es dividia en cinc categories: cicle inicial, cicle mitjà i cicle superior de primària, i primer i segon cicle d’ESO, i es van rebre un total de 28 projectes. Eren membres del jurat la Sra. Anna Maria de Montserrat i el Sr. Àngel Jesús Navarro, representants de la Universitat Blanquerna; la Sra. Núria Vendrell, membre del Patronat de la Fundació Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, i el Sr. Jaume Soler, secretari del Patronat.

L’acte de lliurament dels premis va tenir lloc el 20 de desembre a la Basílica i els guanyadors van ser: l’escola Abat Oliba - Cardenal Spínola en la categoria del cicle inicial de primària, Jesuïtes Bellvitge - Centre d’Estudis Joan XXIII en la categoria del cicle mitjà de primària, Escola Vedruna Sant Sadurní en la categoria del cicle superior de primària, Escola Diocesana de Navàs en la categoria del primer cicle d’ESO i escola Jesuïtes El Clot en la categoria del segon cicle d’ESO.

Un cop celebrada l’entrega dels premis, els assistents van poder gaudir d’una primera sessió de la il·luminació dels grups escultòrics de la façana del Naixement, una de les propostes que la Sagrada Família ofereix per celebrar el Nadal amb la ciutadania.