Editor de continguts

angle-left 2.400 persones creen una escultura comunitària per la inauguració de la torre de la Mare de Déu

El dia 13 de desembre a les 18.30 h es va inaugurar l’escultura comunitària del projecte social per commemorar la inauguració de la torre de la Mare de Déu. Una iniciativa impulsada per la Fundació Artenea, Apropa Cultura i l’Ajuntament de Barcelona amb motiu de la inauguració de la torre de la Mare de Déu.

El resultat de la iniciativa és una peça artística de grans dimensions que descansa sobre una estructura de ferro i d’on pengen 2.400 pedres pintades per totes les persones participants.

Hi han participat 2.400 persones de 20 tallers ocupacionals de Barcelona, 24 residències de gent gran de la ciutat, 5 entitats de salut mental i 5 entitats del Pla Comunitari de la Sagrada Família.

S’ha comptat amb el suport del Col·legi d'Aparelladors, Arquitectes Tècnics i Enginyers d’Edificació de Barcelona que, a través d’un equip multidisciplinari de persones col·legiades voluntàries, ha intervingut en el disseny de la peça (forma, dimensions i adequació a l’espai expositiu) i en l’elaboració del seu pla d’execució per tal de garantir-ne la resistència i l’estabilitat, així com per assegurar que s’utilitzen les solucions constructives més adients per a la seva producció a taller.

La peça estarà exposada al recinte de la Sagrada Família fins al juliol del 2022.

VEURE VÍDEO