Editor de continguts

angle-left Celebracions litúrgiques de Setmana Santa a la Sagrada Família

El 24 de març va tenir lloc la celebració del Diumenge de Rams a la Basílica de la Sagrada Família, amb la benedicció de rams i la posterior eucaristia. La cerimònia es va iniciar a la Basílica a les 12 h. Uns minuts després, va començar la benedicció de rams i, posteriorment, va tenir lloc la missa solemne a l’interior de la Basílica, que enguany va ser presidida per Mons. Javier Vilanova, Bisbe Auxiliar de Barcelona.

El Dijous Sant, Mons. David Abadías, Bisbe Auxiliar de Barcelona, va presidir la celebració de la Cena del Senyor amb el lavatori de peus. Acabada la missa, es va traslladar en processó el Santíssim Sagrament a la cripta per a l’adoració dels fidels.

Enguany, la commemoració de la Passió del Senyor a la Basílica de la Sagrada Família del Divendres Sant va ser presidida per Mons. David Abadías, Bisbe Auxiliar de Barcelona. A les 21 h, va tenir lloc el Via Crucis davant la façana de la Passió.

El dissabte 30 de març, Mons. Javier Vilanova, Bisbe Auxiliar de Barcelona, va presidir la celebració de la solemne Vetlla Pasqual amb la tradicional encesa del foc nou, el ciri pasqual i la benedicció de la nova aigua davant la façana del Naixement.

El 31 de març va tenir lloc la missa internacional del Diumenge de Pasqua, que va ser presidida per Mn. Josep Maria Turull, Rector de la Basílica. Un acte que va posar fi a les celebracions litúrgiques de Setmana Santa.