Editor de continguts

angle-left El Cardenal Omella, nou membre del Consell de Cardenals

El Cardenal Joan Josep Omella i Omella entrarà en el Consell de Cardenals, el grup de col·laboradors que assessoren el papa en els temes relacionats amb la reforma de l'Església, segons ha informat aquest migdia la Santa Seu. Un cop expirat el mandat dels anteriors membres d'aquest grup, Francesc ha inclòs en els nomenaments l'Arquebisbe de Barcelona i president de la Conferència Episcopal Espanyola.

A més del Cardenal Omella, també entren en el consell el secretari d'Estat de la Santa Seu, Pietro Parolin; el president de la Governació de l'Estat del Vaticà, Fernando Vérgez Alzaga; l'arquebisbe de Kinshasa, Fridolin Ambongo; l'arquebisbe de Bombai, Oswald Gracias; l'arquebisbe de Boston, Seán Patrick O'Malley; l'arquebisbe del Quebec, Gérald Lacroix; l'arquebisbe de Luxemburg, Jean-Claude Hollerich, i l'arquebisbe de San Salvador de Bahia, Sérgio da Rocha. El secretari de la comissió és el sacerdot Marco Mellino.

La propera reunió del Consell se celebrarà el 24 d'abril a les 9 h a la Casa Santa Marta. La darrera reunió del Consell, celebrada el desembre de l'any passat, va estar dedicada, entre altres temes, a la fase continental de l'actual Sínode. La primera reunió es va celebrar l'octubre del 2013 i, per tant, les trobades estan a punt de complir deu anys.

Per accedir a la nota de premsa publicada al web diocesà, pots clicar AQUÍ.

Sobre l'Església Arxidiocesana de Barcelona 

La presència de l'Església a Barcelona es remunta a l'edat antiga. Actualment, l’obra pastoral de l’Església Arxidiocesana de Barcelona comprèn tota la regió metropolitana de la capital catalana, que té prop de tres milions d'habitants. El Cardenal Joan Josep Omella i Omella és l'Arquebisbe Metropolità de Barcelona, amb dues diòcesis sufragànies, que són Terrassa i Sant Feliu de Llobregat. El Cardenal Omella és president de la Conferència Episcopal Espanyola des del març del 2020.