Editor de continguts

angle-left El repertori de quaresma i Pasqua del carilló torna a la Basílica
És la segona vegada que es pot escoltar el programa d’aquest temps litúrgic a la Sagrada Família des de la renovació del repertori

l carilló de la Sagrada Família comença avui a oferir les peces corresponents al temps litúrgic de la quaresma i a la Pasqua. És la segona ocasió en què les tonades que conformen aquest repertori sonen al temple, després de la renovació de les peces musicals del carilló, a finals del 2017. El nou repertori podrà escoltar-se entre les 9 i les 21 h, a cada hora en punt, fins al 9 de juny, amb l’excepció dels dies 18, 19 i 20 d’abril, en què el carilló no sonarà en senyal de dol per la mort de Jesucrist.

La selecció dels temes i els arranjaments ha estat a càrrec de Galdric Santana, arquitecte, músic i constructor d’instruments musicals. 

El carilló és un instrument musical que consisteix en una sèrie de campanes, cadascuna de les quals correspon a una nota. L'instrument es toca des d'un teclat específic que està connectat a les campanes per mitjà d'unes cordes que s’accionen quan es fa pressió sobre les tecles. Actualment, però, no hi ha carilló a la Basílica, tot i que la possible instal·lació forma part d’un projecte musical del temple que s’estudiarà una vegada acabat aquest. Avui dia, el so que es pot escoltar és el d’una gravació que s’emet a través de quatre altaveus instal·lats a la torre de l’ascensor de Passió.

Les peces que es poden escoltar en el repertori de quaresma i Pasqua són les següents:

 

HORA

REPERTORI

9

Les dotze paraules (plou i fa sol...)

10

Contrapàs (llibre d’Orgue de Breda)

11

Goigs del Roser que es canten per la quaresma

12

El cant dels ocells

13

Cobles al Santíssim Natzarè

14

Via Crucis (Oratori de Sant Felip Neri)

15

El rossinyol (cançó popular)

16

Ball de la moixiganga de Reus

17

El ball de la civada

18

Astaferms (Manaies/Romans)

19

Sardana de Rupit

20

Espadats (torre/toc de castells de la moixiganga)

21

Les caramelles