Editor de continguts

angle-left El terminal de Jesucrist farà 29 metres d’alçària i estarà acabat per una creu de quatre braços

La Sagrada Família es troba en la recta final de la seva construcció, centrada en l’aixecament de les sis torres centrals. Per aquest motiu, ha presentat aquest matí en roda de premsa com serà la torre de Jesucrist. També s’ha confirmat la finalització de la torre de la Mare de Déu el 8 de desembre d’aquest 2021.

Durant la roda de premsa, el director de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Xavier Martínez, ha fet un balanç de la situació actual de la Basílica. En aquest sentit, ha assegurat que «si la situació evoluciona favorablement, la previsió de visitants per al 2022 és d’un 30 o 40 % dels que vam tenir el 2019». La Junta Constructora, al llarg de la seva història, «ha passat per moments molt complicats, però sempre va seguir fent realitat el projecte de Gaudí» i, per això, «aquesta vegada no serà una excepció».

 

El terminal de la torre de Jesucrist

L’arquitecte director Dr. Jordi Faulí ha explicat que el terminal estarà acabat per una creu de quatre braços. Farà 17 metres d’alçària i els seus braços faran 13,50 metres d’amplada. Arribarà als 172,50 metres. La creu estarà recoberta de ceràmica esmaltada i vidre.

 

Finalització de la torre de la Mare de Déu al desembre

En aquest sentit, i tal com va avançar el President delegat de la Junta Constructora, Esteve Camps, a les Portes Obertes de l’any passat, aquest 2021 tots els esforços de les obres s’han centrat a finalitzar aquesta torre, la segona més alta del conjunt de la Basílica, de 138 metres d’alçària. Actualment, la torre de la Mare de Déu es troba a 134 metres i només manca col·locar l’estrella de dotze puntes il·luminada, que culminarà la primera torre acabada de les sis torres centrals. El 8 de desembre està previst que s’il·lumini l’estrella d’aquesta torre amb una celebració per a tota la ciutadania.

 

Jornades de Portes Obertes 2021

Cal recordar que les Jornades de Portes Obertes d’enguany es posaran en marxa els dies 24, 25 i 26 de setembre. Les 12.000 persones guanyadores podran visitar el temple gratuïtament i descobrir de primera mà com serà la creu que coronarà la torre de Jesucrist i gaudir d’una mostra dels elements del terminal de la torre de la Mare de Déu.