Editor de continguts

angle-left Entrega del Premi Gaudí a treballs de recerca sobre el fet religiós

El dia 27 de maig a les 18 h va tenir lloc al claustre de la Mercè de la Sagrada Família l’acte de lliurament dels premis a treballs de recerca de batxillerat i a projectes de cicles formatius de grau superior. Es tracta d’uns premis que tenen com a finalitat reconèixer l’esforç de l’alumnat en l’aprenentatge en la recerca en relació amb fet religiós i amb aquells aspectes vinculats a la innovació científica, tecnològica i literària que aportin coneixement relacionat amb la figura de Gaudí i el temple de la Sagrada Família.

El 1r. premi va ser per a Alfonso de Pineda Lügstenmann, de l’escola Sagrat Cor de Sarrià, amb un treball titulat «El hombre que se levantó de entre los muertos: Sobre la Evidencia Histórica de la Resurrección de Jesús de Nazaret». El 2n. premi es va atorgar al treball titulat «La Sagrada Família. Las innovaciones con el paso del tiempo», elaborat per Brezo Domínguez Prada del Colegio de Fomento Canigó. Finalment, el 3r. premi es va entregar a Maria Monteagudo Bosch, alumna de l’Institut Dolors Mallafré de Vilanova i la Geltrú, pel seu treball «La evolución de la naturaleza en la arquitectura».

Els premis són organitzats per l’Ateneu Universitari Sant Pacià, la Fundació Escola Cristiana de Catalunya (FECC) i la Basílica de la Sagrada Família amb la col·laboració de l’editorial Castellnou Edicions. En aquesta tercera edició, es va comptar amb l’assistència dels guanyadors i els seus acompanyants, així com amb la presència de Mons. David Abadías, Bisbe Auxiliar de Barcelona, que va donar la benvinguda a l’acte; Mons. Sergio Gordo, Bisbe de Tortosa; el Sr. Esteve Camps, President Delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família; la Sra. Núria Vendrell membre del Patronat de la Junta; la Sra. Meritxell Ruiz, secretària general de la Fundació Escola Cristiana de Catalunya; el Dr. Joan Torra, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià de Barcelona; el Dr. Ignasi Fuster, degà de la facultat de filosofia de l’AUSP i Dr. Albert Viciano, degà de  de la Facultat Antoni Gaudí  d'Història, Arqueologia i Arts cristianes, i el Sr. Jordi Grifoll i la Sra. Dolors Rius, fundador i assessora de Castellnou Edicions.