Editor de continguts

angle-left Es reprenen les obres a la Basílica de la Sagrada Família

Com va avançar el President delegat, el senyor Esteve Camps, el passat setembre durant la roda de premsa de Portes Obertes, aquest 2021 es culminarà la torre de la Mare de Déu, amb la col·locació a finals d’any de l’estel.

 

Aquest dilluns, 25 de gener, a la Sagrada Família es reprenen les obres i se centraran específicament a finalitzar la torre de la Mare de Déu, la segona més alta del conjunt de la Basílica, de 138 metres d’alçària.

En aquests moments, tots els nivells de la torre ja estan col·locats i només hi manquen els elements del terminal de 25 metres, la part final de la torre, que estarà coronat per una estrella de dotze puntes il·luminada.

 

Com serà el terminal de la torre de la Mare de Déu?

Aquest terminal es compon específicament de tres parts: en primer lloc, i per ordre ascendent, hi ha la corona. Es tracta d’un element fet de pedra i de 6 metres d’alçària que acaba en dotze estrelles de forja. Les estrelles rodegen la part inferior del terminal de forma ascendent.

 

El fust o llanterna correspon a la part del mig del terminal i fa 18 metres d’alçària. Definida per la geometria d’un hiperboloide, acaba en tres braços que sostenen l’estrella. Tota la seva superfície exterior és de trencadís de tons blancs i blaus.

 

Per últim, l’estel és l’element final de la torre. Pel que fa a les dimensions, té un diàmetre de 7,5 metres i un total de dotze puntes. Totes les cares són de vidre texturat i està il·luminat des de dins.

 

Pròximes passes de l’obra

Si les mesures sanitàries ho permeten, aquest primer trimestre del 2021 està previst col·locar els primers panells de pedra de la corona. Durant el tercer trimestre es posaran les dues grans peces de la llanterna, i el desembre, finalment, l’estel.