Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família acull la presentació de l’agenda d’activitats de Catalonia Sacra
La programació inclou una trentena de propostes per difondre el patrimoni cultural d’arrel religiosa

El claustre de la Mercè de la Sagrada Família va acollir ahir la presentació de l’agenda d’activitats de Catalonia Sacra, una iniciativa impulsada pels deu bisbats de Catalunya per donar a conèixer el patrimoni cultural d’arrel religiosa. De fet, l’encarregat d’introduir la presentació va ser el bisbe de Girona i president de Conservació i Promoció de l’Art Sagrat (SICPAS), Mons. Pardo. Els actes tindran lloc de març a octubre i inclouen una trentena de visites, itineraris i conferències que se celebraran en vint comarques de Catalunya i una del País Valencià. 

Les activitats de Catalonia Sacra tornaran a posar en relleu, per vuitè any, la importància i la diversitat d’un grapat d’obres cabdals de l’art català que hi ha als deu bisbats. Per dur-ho a terme, hi ha previstes conferències i visites guiades a elements destacats del patrimoni amb valor afegit, sigui perquè no s’ofereixen regularment o per la rellevància dels ponents. Entre les activitats, s’inclou una conferència davant de la façana del Naixement de la Sagrada Família, prevista per al mes de novembre. 

Enguany, a més, com a novetat, Catalonia Sacra aprofitarà els períodes de Setmana Santa i estiu per proposar activitats que el visitant pot fer per lliure. En el primer cas, es recomanaran actes o béns artístics relacionats amb la figura de Crist; en el segon, un itinerari en etapes que recorrerà les esglésies del Pirineu. Tota l’oferta d’activitats es podrà consultar a través del  seu web www.cataloniasacra.cat.