Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família celebra la diada de Sant Jordi

La Sagrada Família va celebrar la diada de Sant Jordi, patró de Catalunya, obrint de nou les portes a la ciutadania per compartir aquesta festa tan significativa.

Un any més, es va oferir una visita guiada a la Basílica fora de l’horari habitual durant la vigília de Sant Jordi. El dia 22 d’abril, 180 persones van poder gaudir dels racons més emblemàtics del temple i, com a novetat d’enguany, descobrir la projecció d’art digital creada amb intel·ligència artificial que es va instal·lar especialment per Sant Jordi. Aquesta visita s’oferia mitjançant un sorteig en el qual es van inscriure 41.593 persones.

Durant tot el dia 23 d’abril, les persones que celebren el seu sant en aquesta data tan assenyalada van poder visitar la Basílica amb un acompanyant. Així doncs, durant tota la diada de Sant Jordi, 2899  Jordis i Jordines de tot el món, amb acompanyants, van accedir a la Basílica.

 

Una instal·lació creada amb IA, per primer cop a la Basílica de la Sagrada Família

Per primera vegada a la Sagrada Família, es va instal·lar la projecció d’art digital Rosa, Rosae, creada amb intel·ligència artificial especialment per a l’ocasió i basada en els valors d’innovació i creativitat.

Es tracta d’una obra artística digital innovadora que neix mitjançant intel·ligència artificial a partir de la combinació de diferents formes sorgides de la rosa i inspirades en Antoni Gaudí. Projectada en una pantalla LED de grans dimensions, la peça artística dialoga de manera directa amb l’escultura de sant Jordi realitzada per Josep Maria Subirachs. L’acompanya una composició musical que s'inspira en l’obra visual i que explora una gran gamma de registres de l'orgue de la Basílica.

Aquesta instal·lació es podrà veure fins al 27 d’abril i també es pot veure en línia a través d’aquest enllaç.