Editor de continguts

angle-left Setmana Santa a la Sagrada Família

Entre els dies 2 i 17 d’abril del 2022 hi va haver diversos actes: el Concert de Setmana Santa, la missa de Rams, el taller de palmes i les celebracions litúrgiques de Setmana Santa.

CONCERT DE SETMANA SANTA

El 2 d’abril a les 18 h, la Basílica va convidar a la ciutadania a viure el tradicional Concert de Setmana Santa.

L’Orquestra Simfònica del Vallès, amb més de 35 músics i conjuntament amb el Cor de Cambra de Granollers, va oferir la Missa de Rèquiem de Wolfgang Amadeus Mozartl’última composició de l’artista, del 1791.

La Sagrada Família va oferir 800 entrades que es van sortejar entre tots els inscrits entre el dia 17 de març del 2022 a les 10 h i el dia 24 de març a les 10 h a través de la pàgina web de la Sagrada Família o les xarxes socials. El sorteig es va realitzar el dia 24 de març a les 10 h.

El concert també es va poder seguir en directe des d’aquest enllaç.

Per a aquest concert, s’ha comptat amb la col·laboració de Samsung Electronics Iberia.

MISSA DE RAMS

El dia 10 d’abril, la Sagrada Família va viure el Diumenge de Rams amb la benedicció de rams, palmes i palmons i la posterior eucaristia.

La cerimònia va començar a la Basílica a les 12 h, a continuació es va procedir a la benedicció dels rams a l’interior i a les 12.15 h, aproximadament, es va fer la benedicció de rams a l’exterior del temple.

Posteriorment, es va iniciar la missa a l’interior de la Basílica, oficiada per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona.

La festivitat s’emmarcava dins d’una programació especial de Setmana Santa organitzada per la Sagrada Família.

TALLER DE SETMANA SANTA: «CREA LA TEVA PALMA»

Aquesta Setmana Santa es va convidar a visitar la Basílica d'una forma diferent, tot compartint el patrimoni i les tradicions amb els més petits.
El taller va incloure una visita centrada de manera especial en la façana de la Passió, un joc de descoberta on resoldre alguns reptes i, posteriorment, el taller de manualitats, on els més petits van poder crear la seva palma.

TRÍDUUM PASQUAL

14 D’ABRIL – DIJOUS SANT a les 20 h - Es va realitzar la missa de celebració de l’Última Cena del Senyor presidida per Mons. Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona. Acabada la missa, trasllat en processó del Santíssim Sagrament a la cripta per a l’adoració dels fidels. La cripta va romandre oberta fins a les 23 h.

15 D’ABRIL – DIVENDRES SANT

Pregària davant el monument
La cripta va romandre oberta des de les 9 del matí fins a les 18 h perquè els fidels que ho desitgessin poguessin anar a pregar davant del Santíssim.
18.30 h - Celebració de la mort del Senyor
Celebració de la mort del Senyor i veneració de la creu. Va estar presidida per Mons. Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona.

21 h – Via Crucis a la façana de la Passió 
Pregària del Via Crucis davant de la façana de la Passió, presidida per Mons. Javier Vilanova, bisbe auxiliar de Barcelona.

16 D’ABRIL - VETLLA PASQUAL a les 21 h - Celebració de la solemne Vetlla Pasqual 
Celebració de la missa de la nit Pasqual. En aquest cas, va ser presidida Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona

Més informació de les misses de la parròquia AQUÍ.