Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família exposa els terminals de les torres dels Evangelistes a escala 1:5

La Sagrada Família acull una exposició dels terminals de les torres dels Evangelistes, que coronaran aquests cimboris centrals el 2021. La mostra, situada a l’interior del temple, permet veure com seran aquests terminals i les escultures que simbolitzaran els Evangelistes a escala 1:5, així com conèixer els detalls arquitectònics de la seva realització i simbologia. L’exposició es podrà veure fins a finals de desembre.

Aquests models es van presentar durant les últimes Portes Obertes del temple, celebrades els passats 20, 21 i 23 de setembre. Amb motiu d’aquestes jornades, la Basílica va sortejar 30.000 entrades entre la ciutadania, i els assistents van poder accedir-hi de manera gratuïta, conèixer l’evolució de les obres i veure, per primera vegada, com estaran representats els Evangelistes en les quatre torres centrals dedicades a aquestes figures.

Aquests cimboris centrals, actualment en construcció, s’enfilaran fins als 135 metres d’alçària i estaran coronats per unes escultures dels símbols amb què tradicionalment s’han representat: un lleó en el cas de Marc, un àngel en el cas de Mateu, una àguila en el cas de Joan i un bou en el cas de Lluc. Aquestes escultures seran obra de l’artista Xavier Medina Campeny.