Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família ha estat l’escenari del concert de la Berliner Philharmoniker

La Basílica s’ha omplert de la música de la Berliner Philharmoniker (Orquestra Filharmònica de Berlín), una de les orquestres simfòniques més importants del món. Conduïda pel director en cap, Kirill Petrenko, la formació ha interpretat un repertori que incloïa la Simfonia núm. 25, una de les més conegudes del compositor Wolfgang Amadeus Mozart, i la seva Missa de la Coronació. L’orquestra ha comptat amb l’acompanyament dels solistes Louise Alder, Wiebke Lehmkuhl, Linard Vrielink i Krešimir Stražanac i del cor de l’Orfeó Català.

Amb la voluntat d’apropar la cultura i de compartir amb la ciutadania un dels esdeveniments d’abast internacional de la programació d’activitats culturals de la Basílica, la Sagrada Família oferia 1.200 entrades per assistir a l’assaig general previ al concert, el 30 d’abril, i 200 entrades per al concert de l’1 de maig. En total s’hi van inscriure 21.779 persones a través del formulari disponible a la pàgina web i les xarxes socials.

La Basílica de la Sagrada Família, l’espai escollit per a l’inici de la gira internacional

Des del 1991, la Berliner Philharmoniker ofereix un Concert Europeu anual l'1 de maig per commemorar la fundació de l'orquestra. ​Cada any té lloc en una ciutat europea diferent i s’emet per televisió a més de 30 països d’arreu del món. S’escullen espais històricament rellevants com la Sagrada Família, un referent en arquitectura i l’obra magna d’Antoni Gaudí.

Aquests concerts commemoren el naixement de l'orquestra com a associació musical independent l'any 1882, any significatiu també per a la Sagrada Família, ja que va ser quan es va iniciar el projecte de construcció de la Basílica.

Ambdues institucions coincideixen amb la voluntat de promoure l’interès per l’arquitectura i la música.

El concert va ser possible també gràcies a la col·laboració de GetYourGuide, plataforma de venda d’experiències de viatge i d’entrades per a museus i atraccions culturals d’arreu del món.