Editor de continguts

angle-left Més de 60.000 persones van gaudir de la il·luminació de la façana de la Passió des de casa

Per tal de mantenir la tradició d’un esdeveniment molt valorat pel veïnat del barri, la Sagrada Família va decidir aquest any oferir de forma gratuïta i oberta a tots els públics la gravació de la il·luminació de la façana de la Passió del darrer any. Més de 20.000 persones van assistir l’any passat a les diferents sessions d’aquesta il·luminació coincidint amb els dies de Setmana Santa.

El dia d’inici de l’experiència va ser el dilluns, 6 d’abril, a les 20 h. A través del canal de YouTube de la Sagrada Família, tothom qui ho va desitjar va poder accedir al videoresum d’aquest esdeveniment de l’any passat. A través d’una locució musicada, l’espectacle va anar resseguint les escenes de la façana de la Passió on l’escultor Josep Maria Subirachs va plasmar els últims dies de la vida de Jesús.

A més, a través del hashtag #viulaSagradaFamília, es van poder anar comentant les sensacions i emocions del moment. Els continguts publicats expressament per a aquestes dates van estar accessibles de forma pública i gratuïta fins al Dilluns de Pasqua. Mes de 60.000 persones van veure la il·luminació de la façana de la Passió des de les seves cases durant aquests dies.

 

Els oficis de Setmana Santa, des de la Catedral de Barcelona

Per altra banda, els dies 9, 10 i 11 d’abril, coneguts com a Tríduum Pasqual, la Catedral de Barcelona va acollir les celebracions que commemoren la passió, la mort i la resurrecció de Jesucrist. Aquests oficis es van poder seguir des de casa a través del web de la Sagrada Família.

En concret, es tractava de la missa de la Cena del Senyor de Dijous Sant, a les 18.30 h, el del Divendres Sant, amb la celebració de la Passió del Senyor, a les 17 h, i de la Vetlla Pasqual, el dissabte 11, a les 19 h. A més, cal recordar que la Catedral de Barcelona també va acollir  la missa de Rams i la missa del Diumenge de Pasqua, totes dues a les 12 h.

Totes les celebracions van estar presidides pel Cardenal Joan Josep Omella i Omella, Arquebisbe de Barcelona i actual president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE), i es van poder  seguir en directe.