Editor de continguts

angle-left S’inicien els terminals de les torres dels Evangelistes Joan i Mateu

Aquest mes de maig es comencen a col·locar els panells de pedra que formen part dels terminals de les torres dels Evangelistes Joan i Mateu, previs a l’icosaedre i el tetramorf.

En concret, aquesta setmana s’inicien les tasques a la torre de Mateu i, a continuació, serà el torn de la torre de l’Evangelista Joan.

Es tracta del primer de tres nivells de tambors que formaran la part baixa del terminal i que incorporen l’última finestra triangular de la torre. Les torres dels Evangelistes tenen vuit cares formades per paraboloides fins a la base del terminal. A partir d’aquí, sobre la base geomètrica d’un hiperboloide, que dona continuïtat a la silueta de la torre, se sobreposen escuts amb les lloances «Amen» i «Alleluia».

Com a la resta de torres centrals, s’utilitza el sistema constructiu de pedra tesada, però les torres dels Evangelistes tenen la peculiaritat de prescindir de l’estructura de formigó armat a les cantonades. Els panells de pedra incorporen les diferents decoracions: el trencadís en forma de palmes i, a la zona dels escuts, lletres fetes de tessel·les de ceràmica esmaltada, trencadís de vidre venecià i ampolles de vidre.

La Junta Constructora treballa amb la voluntat de finalitzar les dues torres dels Evangelistes a finals d’aquest any 2023 i, per tant, inaugurar el conjunt de les quatre torres. Com a part del conjunt de torres centrals, els quatre Evangelistes envoltaran la torre de Jesús i faran 135 metres d’alçària una vegada finalitzades. Seran, així, les terceres més altes del temple.