Editor de continguts

angle-left Un any amb un nou estel al cel de Barcelona

El dia 8 de desembre del 2021, la Sagrada Família va inaugurar la torre de la Mare de Déu amb l’acte central de l’eucaristia i amb la posterior benedicció i il·luminació de la ja finalitzada segona torre més alta de la Basílica. En aquest sentit, fa un any que el món va veure brillar per primera vegada l’estel que culmina aquesta torre i que actualment s’il·lumina cada dia a la vegada que les façanes del Naixement i de la Passió. Aquest 8 de desembre de 2022 també s’il·lumina l’interior de la torre de la Mare de Déu des de les 18 fins les 22 h.

La Basílica va celebrar aquesta fita històrica amb un programa d’actes on, per primera vegada en la història de la Sagrada Família, es va comptar amb un cerimonial de ciutat a l’interior, el matí del dia 8 de desembre. L’acte central es va celebrar a la tarda del mateix dia amb la celebració d’una missa solemne, oficiada pel Cardenal Joan Josep Omella i Omella, Arquebisbe de Barcelona, coincidint amb el dia de la Immaculada Concepció i amb la cloenda de l’Any de Sant Josep. Després de la missa es va celebrar la benedicció de la torre i l’encesa de l’estel, que es va poder seguir en directe des de tot el món.  

Enguany la Sagrada Família culmina les dues primeres torres dels Evangelistes, la de Lluc i la de Marc, que s’il·luminaran per primer cop el divendres 16 de desembre a la sortida del tradicional Concert de Nadal de la Basílica. Així, quedaran culminades tres de les sis torres centrals. La previsió és acabar les dues torres dels Evangelistes Joan i Mateu l’any 2023, i finalitzar la torre central de Jesús el 2026.