Editor de continguts

angle-left 180 persones van realitzar una visita guiada per la vigília de Sant Jordi

La Sagrada Família va començar a celebrar la Diada de Sant Jordi durant la vigília, i ho va fer oferint una visita a la Basílica a porta tancada a 180 persones en torns entre les 20:30 i les 22 h el dia 22 d’abril.

Les persones afortunades que van veure el temple a la llum del capvespre eren els guanyadors d’un sorteig que es va posar en marxa als nostres comptes de Facebook i Instagram.

Juntament amb aquesta visita, la Sagrada Família va oferir altres iniciatives per celebrar la diada amb la ciutadania.

Per una banda, «Sant Jordi a la Sagrada Família, roses contra l’oblit», una visita-taller per a la gent gran del barri de la Sagrada Família i del col·lectiu de l’Associació Amics de la Gent Gran on, posant èmfasi en la llum com a esperança, el color dels vitralls i les roses, les persones participants van poder gaudir d’una visita guiada en la qual van descobrir la importància de la llum i el seu significat carregat d’esperança i sentit vital. A continuació van participar en un taller artístic en el qual van crear roses de metacrilat. Amb aquestes roses es va crear una instal·lació artística, de la qual van poder gaudir els afortunats que van guanyar el sorteig de la visita a porta tancada, que es va exposar al costat de la imatge de sant Jordi al balcó del Jubé.

Aquesta acció s’emmarcava dins de l’objectiu de fer la Sagrada Família més acollidora per a tothom, com va dir el papa Francesc: «No us oblideu dels ancians. Un arbre sense arrels no creix, no floreix. No descartem els ancians, no són material de descart, són memòria viva. D'ells ens ve la saba que ho fa créixer tot». Des de la Basílica, volem seguir treballant per tenir cura dels més ancians, i a través de l’art i la cultura, seguir-los fent sentir ben especials.

Per altra banda, el Dia de Sant Jordi, 23 d’abril, com és tradició, tots els Jordis i Jordines van poder accedir a la Basílica gratuïtament i sense necessitat de reserva.