Editor de continguts

angle-left 28.000 persones han viscut l’esperit de Nadal amb la Sagrada Família

Més de 28.000 persones han pogut sentir i viure aquest any l’esperit de Nadal a través de les diferents propostes que s’han ofert des de la Sagrada Família per compartir l’alegria d’aquest temps i les setmanes en què ens vam preparar per celebrar-lo, l’advent.

El 30 de novembre, la Basílica va oferir la possibilitat de viure l’emoció de la música i l’esperit de Nadal amb el tradicional concert de Nadal. Aquest any va ser a càrrec de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) i del Cor de Cambra del Palau de la Música Catalana, i va comptar amb la direcció del lleidatà Xavier Puig i amb el violinista andorrà Gerard Claret com a concertino director. Més de 1.300 persones, entre les quals hi havia les persones guanyadores de les entrades que la Sagrada Família va sortejar entre el públic general, van poder assistir-hi.

Aquest mateix dia va començar el taller de Nadal, que va oferir un total de trenta sessions fins al 5 de gener. En ell, més de quatre-cents nens i nenes d’entre 6 i 12 anys i els seus acompanyants van poder gaudir d’una visita a la Basílica centrada, sobretot, a conèixer els detalls de la façana del Naixement, la façana que explica la vinguda al món de Jesús. Posteriorment, els nens i les nenes van participar en un taller de manualitats, on van elaborar una estrella que ha pogut formar part de la decoració del seu arbre de Nadal.  

D’altra banda, els dies 19, 20, 21 i 22 va tenir lloc la il·luminació de la façana del Naixement. A través d’una il·luminació dels diferents grups escultòrics de la façana i d’una locució musicada, es van narrar les diferents escenes de l’esdeveniment històric que és l’arribada del fill de Déu i la simbologia de cadascuna d’elles. Més de 25.000 persones van gaudir d’aquesta il·luminació especial.  

Per últim, el 24 de desembre a les 19 h, la Sagrada Família va acollir la missa del Pollet, oficiada per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona. Més de 1.200 persones van prendre-hi part.