Editor de continguts

angle-left Campanya de mecenatge perquè la cripta torni a tenir un orgue de tubs

La parròquia de la Sagrada Família posa en marxa una campanya de mecenatge per tal de sufragar els treballs de restauració i trasllat del nou orgue de la cripta. Es tracta d’un orgue de tubs d’estil romàntic construït a París el 1896, que ha estat donat a la parròquia per la Congregació de Religioses del Sagrat Cor de Jesús, on ha estat els darrers 125 anys.

La campanya ha estat presentada avui a la mateixa cripta i ha comptat amb la presència del Mn. Ramon Ollé, delegat de Mitjans de Comunicació de l'Arquebisbat de Barcelona, qui ha presentat  i dirigit l’acte en el qual han intervingut Jordi Faulí, arquitecte director de la Sagrada Família; Margarita Bofarull com a representant de la Congregació de Religioses del Sagrat Cor de Jesús; Juan de la Rubia, organista titular de la Sagrada Família; Albert Blancafort, restaurador de l’orgue, i Mn. Turull, rector de la Basílica de la Sagrada Família.

Amb el lema «Deixa la teva empremta al cor de la Sagrada Família», convida la ciutadania a participar en aquesta iniciativa. Les persones que vulguin col·laborar poden fer una aportació de forma presencial a la cripta de la Sagrada Família o a través del web www.orguedelacripta.cat. En cas que l’aportació sigui de 50 € o superior, gaudiran d’un certificat d’apadrinament i veuran el seu nom, o el de la persona que desitgin, inscrit en una placa commemorativa situada a la cripta. També podran participar en l’acte d’agraïment als padrins, que consistirà en una visita guiada a la Sagrada Família, una explicació sobre l’orgue i un concert final a la cripta.

L’instrument encaixa en una de les capelles de la cripta, on reposa Antoni Gaudí, i és perfecte per dur a terme l’acompanyament musical de la litúrgia. De fet, la cripta va disposar durant uns anys d’un orgue de tubs construït el 1926 a Collbató (Barcelona) que va ser destruït poc després; des de llavors no ha tornat a tenir aquest instrument.