Editor de continguts

angle-left Corals i músics infantils de les escoles municipals de música de Barcelona ofereixen una cantada infantil de nadales davant de la façana del Naixement

Aquest dimarts, 20 de desembre, a les 18:30 h, la Sagrada Família ha ofert una cantada infantil de nadales al carrer de la Marina, davant de la façana del Naixement, que ha anat a càrrec de les corals i músics infantils de les cinc escoles municipals de música de Barcelona. Hi han participat uns 300 alumnes d’entre 5 i 12 anys de les corals infantils de l’EMM Nou Barris, l’EMM Can Ponsic, l’EMM Can Fargues, l’EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana i l’EMM Eixample – Joan Manuel Serrat.

Les corals i músics infantils han actuat sota la llum de l’estel de la torre de la Mare de Déu i les recentment finalitzades torres dels Evangelistes Lluc i Marc, també il·luminades; i davant d’una façana del Naixement il·luminada especialment per a aquestes dates amb la llum centrada en els grups escultòrics del Naixement, de l’Adoració dels pastors i de l’Adoració dels Reis d’Orient. D’aquesta manera, la Sagrada Família ha ofert una cantada de nadales especial per compartir i contemplar la llum de Nadal amb la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, Esteve Camps, President delegat de la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família, ha explicat que «estem molt contents d’oferir aquesta cantada de nadales amb els alumnes de les escoles municipals de música de Barcelona. Es tracta d’un acte que respon a la voluntat de la Sagrada Família d’apropar la Basílica a la ciutadania i especialment als infants, que viuen aquestes dates de Nadal d’una manera especial».

Cada escola ha ofert un repertori format per nadales d’arreu del món que han interpretat en diferents torns. Per part de l’Escola Municipal de Música de Nou Barris ha actuat l’alumnat de les corals XICS d’entre 8 i 10 anys, que han interpretat les cançons M’he portat bé! i Regals amb el cor d’un musical de Nadal de la compositora americana Sally K. Albrecht. L’actuació de l’Escola Municipal de Música Can Ponsic ha anat a càrrec d’alumnes de 5 i 6 anys acompanyats per flautes i clarinets de l’orquestra de vent, amb un repertori de quatre cançons tradicionals, i un dels eixos del repertori habitual de Can Ponsic. L’alumnat de l’Escola Municipal de Música de Can Fargues, de 8 i 9 anys, ha ofert un petit viatge per diferents països amb les cançons Noi quin fred!, tradicional catalana; Huahuanaca, tradicional boliviana; Aguinaldo, cançó de Nadal de Galícia, i Santa Claus arriba a ciutat. De l’Escola Municipal de Música Sant Andreu - Mestre Pich Santasusana han pujat a l’escenari alumnes de diferents grups d’edat, d’entre 5 i 11 anys, que han ofert la cantata Les figures del pessebre, escrita per Joan Llongueras. Finalment, els cors Baloo2, amb infants de 7 a 9 anys, i el Cor Crescendo, de 10 a 12 anys, de l’Escola Municipal de Música de l’Eixample Joan Manuel Serrat, han interpretat dues nadales catalanes d’autors contemporanis i han acabat amb el famós Hallelujah: A Soulful Celebration, de G. F. Händel.

Per acabar, una representació de les cinc escoles municipals de música de Barcelona han cantat conjuntament una nadala tradicional catalana. Des de la Sagrada Família s’ha entregat a cada escola un obsequi com a recordatori i agraïment d’aquest dia tan especial, una figura representativa del grup escultòric del Naixement de la façana.

La cantada infantil de nadales forma part de la programació que ha preparat la Basílica per convidar la ciutadania a viure l’esperit de Nadal i preparar la celebració de l’arribada de Jesús. Podeu consultar totes les activitats aquí