Editor de continguts

angle-left Mons. Sergi Gordo celebra Dimecres de Cendra a la Sagrada Família

El bisbe auxiliar de Barcelona Mons. Sergi Gordo presideix la missa de Dimecres de Cendra a la basílica de la Sagrada Família. Ha recordat les paraules claus de la Quaresma: pregària, almoina i dejuni. «La pregària, significa la relació amb Déu, l’almoina és la relació amb els altres i el dejuni és la relació amb un mateix».

Ha demanat fer aquesta mirada cap aquests tres conceptes en el moment de rebre la cendra: «La cendra que se’ns imposa és un signe que iniciem aquest camí en la vida. A vegades passa que no som tan importants com ens pensem, que no podem sempre estar satisfets amb nosaltres mateixos perquè tenim molt per transformar. La cendra en el cap és signe d’estar una mica de nou amb un mateix, però ha de ser sempre adonar-nos de com ens estima el Senyor». També ha fet referència al temple que acollia aquest inici de Quaresma: «Com diu el papa Francesc “hem de viure una conversió pastoral que vol dir torna a l’Església per a reconèixer que tota ella existeix per evangelitzar, per comunicar la bona notícia”. Aquí a la Sagrada Família ho comunica amb l’art. La Bona Nova es comunica a través de la pedra».

Pregària dejuni i almoina

No ha volgut oblidar-se de les guerres del món, no només la d’Ucraïna, que fa un any que va començar, sinó que també s’ha referit a la de la resta de continents. «Hem de viure amb la pregària, amb el dejuni i amb l’almoina mirem sobretot de reflexionar com hem de transformar, no només el nostre cor, sinó també el nostre món».

També ha demanat obrir-nos al Senyor que sempre ens mira per caminar cap a millor. «Déu sempre obre la perspectiva d’un futur millor i a més aquesta mirada és autèntica. Veu la realitat dels nostres cors. El Senyor sempre ofereix una possibilitat de canvi, d’esperança. “Convertiu-vos i creieu en l’Evangeli” és com dir creieu amb Jesús que és l’Evangeli vivent, és el Déu encarnat».

Finalment, ha recordat que el camí de la Quaresma també pot ser sinodal. «Posem-nos a fer aquest camí, que és un camí sinodal, caminant junts, escoltant-nos tots, escoltant l’esperit i sabent que el Senyor dona aquesta oportunitat de transformació, convertiu-vos, canvieu, sempre anirà cap a millor». Després el bisbe auxiliar de Barcelona ha imposat les cendres a tots els feligresos presents a la basílica gaudiniana.