Editor de continguts

angle-left El Cardenal Omella, nou president de la Conferència Episcopal Espanyola

El Cardenal Joan Josep Omella i Omella, Arquebisbe de Barcelona i president nat de la Junta Constructora del Temple Expiratori de la Sagrada Família, ha estat escollit aquest matí president de la Conferència Episcopal Espanyola (CEE). L’Assemblea Plenària d’aquest organisme, que se celebra a Madrid entre el 2 i el 6 de març i que aplega els 87 bisbes electors de l’Estat espanyol, ha triat així el Cardenal Omella per succeir en el càrrec al cardenal Ricardo Blázquez Pérez, que l’ocupava des del 2014.

El Cardenal Omella ha estat nomenat nou president de la CEE per al quadrienni 2020-2024, ja que els càrrecs, que fins ara eren de tres anys, passen a ser de quatre. La renovació de càrrecs de la Conferència Episcopal Espanyola es fa conforme als nous estatuts i la nova estructura avalada per la Santa Seu. El nou model pretén augmentar l’agilitat reduint el nombre de comissions de 14 a 10 i millorar la col·laboració entre els organismes.

Nascut a Cretas (Terol), el Cardenal Omella va estudiar al seminari de Saragossa i va ser ordenat sacerdot el 1970. El 1996 va ser nomenat bisbe auxiliar de Saragossa i, el 2004, bisbede la diòcesi de Calahorra i La Calzada-Logronyo. El 2015 va ser nomenat Arquebisbe de Barcelona i el 2017, el papa Francesc el va crear cardenal.

El Cardenal Omella ja era membre del Comitè Executiu de la CEE, del qual formava part des del març del 2017. A més, ha estat membre de la Comissió Episcopal de Pastoral Social des del 1996, la qual va presidir del 2002 al 2008 i del 2014 al 2017.