Editor de continguts

angle-left El carilló de la Sagrada Família torna a oferir el repertori ordinari

El carilló de la Sagrada Família ofereix de nou les peces corresponents al temps litúrgic ordinari, després de la finalització, el passat dia 9 de juny, del temps de quaresma i Pasqua, durant el qual ha estat sonant un repertori musical especial. Aquesta era la segona ocasió en què les tonades que formen aquest repertori sonaven al temple, després de la renovació de les peces musicals del carilló, a finals del 2017. Les peces poden escoltar-se entre les 9 i les 21 h, a cada hora en punt.

El nou repertori per al carilló de la Sagrada Família té tres programes diferents: un per al temps ordinari, un altre per al de Nadal i advent, i un tercer per al de quaresma i Pasqua. La selecció dels temes i els arranjaments ha estat a càrrec de Galdric Santana, arquitecte, músic i constructor d’instruments musicals.

El carilló és un instrument musical que consisteix en una sèrie de campanes, cadascuna de les quals correspon a una nota. L’instrument es toca des d’un teclat específic que està connectat a les campanes per mitjà d’unes cordes que s’accionen quan es fa pressió sobre les tecles. Actualment, però, no hi ha carilló a la Basílica, tot i que la possible instal·lació forma part d’un projecte musical del temple que s’estudiarà una vegada acabat aquest. Avui dia, el so que es pot escoltar és el d’una gravació que s’emet a través de quatre altaveus instal·lats a la torre de l’ascensor de Passió.

Les peces que es poden escoltar en el repertori del temps litúrgic ordinari són les següents:

HORA REPERTORI
9:00 Sol solet
10:00 Sardana històrica de Breda
11:00 Goigs del Roser de tot l’any
12:00 Campanes del Parsifal + Virolai (Rosa d’abril)
13:00 Sonata dels gegants de Reus (versió històrica)
14:00 La pastoreta
15:00 Cançó de pandero
16:00 L’emigrant
17:00 Mossèn Joan de Vic
18:00 Muntanyes regalades
19:00 Pastoret, d’on vens? / El gegant del pi
20:00 Àliga de Sant Ferriol (Olot)
21:00 El pardal