Editor de continguts

angle-left El repertori de «Advent-Nadal» del so del carilló ja sona a la Basílica

 

Amb l’inici l’Advent comença un nou any litúrgic  i  el so del  carilló de la Sagrada Família comença a oferir les peces corresponents al temps litúrgic de la Advent-Nadal. El repertori es podrà escoltar a cada hora en punt entre les 9 i les 21h fins el 6 de gener de 2023.

El carilló de la Sagrada Família adapta el seu repertori segons els temps litúrgics: un per al temps durant l‘any, un altre per al d’Advent-Nadal, i un tercer per al de quaresma , Setmana Santa i Pasqua. La selecció dels temes i els arranjaments ha anat a càrrec de Galdric Santana, arquitecte, músic i constructor d’instruments musicals.

El carilló és un instrument musical que consisteix en una sèrie de campanes, cadascuna de les quals correspon a una nota. L'instrument es toca des d'un teclat específic que està connectat a les campanes per mitjà d'unes cordes que s’accionen quan es fa pressió sobre les tecles. Actualment, però, no hi ha carilló a la Basílica, tot i que la possible instal·lació forma part d’un projecte musical del temple que s’estudiarà una vegada acabat aquest. Avui dia, el so que es pot escoltar és el d’una gravació que s’emet a través de quatre altaveus instal·lats a la torre de l’ascensor de Passió.

Les peces que es poden escoltar en el repertori d’Advent –Nadal  són les següents:

09.00 El Noi de la Mare

10.00 La carassa

11.00 La pastora Caterina

12.00 El cant dels ocells

13.00 El desembre congelat

14.00 El dimoni escuat

15.00 Cançonetes de simbomba

16.00 El rabadà

17.00 Ball rodó disposen pel bon Jesuset (gallarda)

18.00 Les bèsties al Naixement

19.00 Allà dalt de la muntanya

20.00 Fum fum fum

21.00 Les dotze van tocant