Editor de continguts

angle-left El V Seminari del Consell Gaudí, a la Sagrada Família

El claustre de la Mercè de la Sagrada Família va acollir el passat dilluns la cinquena edició del Seminari del Consell Gaudí, sota el títol «Gaudí i la llum. La il·luminació del patrimoni gaudinià». El Consell Gaudí organitza cada any aquest seminari com a espai de treball entre els responsables de la gestió de les obres de Gaudí a Catalunya per regenerar el seu coneixement en matèria d’arquitectura i avançar en la gestió de les seves obres.

El director general de la Junta Constructora del Temple, Xavier Martínez, i el subdirector general del Patrimoni Arquitectònic, Arqueològic i Paleontològic de la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura, Jordi Domeque, van ser els encarregats d’obrir aquesta edició. La primera ponència, sobre la llum al temple de la Sagrada Família, va ser a càrrec de l’arquitecte adjunt de la Basílica, David Puig, qui va exposar com Gaudí va tenir presents les formes arquitectòniques i la seva geometria a l’hora de projectar el temple per donar protagonisme a la llum.

El Consell Gaudí va ser creat el 2014 pel Govern de la Generalitat per tal d’unir voluntats i esforços en la vetlla i l’impuls del seu patrimoni arquitectònic. L’òrgan, presidit pel Departament de Cultura, està format pels gestors de les obres de Gaudí, entitats i experts reconeguts en l’obra de l’arquitecte i responsables del Govern de la Generalitat.