Editor de continguts

angle-left Es comença a col·locar el terminal de la torre de l’Evangelista Marc

Aquesta setmana es col·loquen les peces escultòriques que culminaran la torre de l’Evangelista Marc. En concret, es col·loquen les dues ales i el llibre que acompanyen la figura del tetramorf, en aquest cas el lleó.

Les ales són un element comú per a les quatre torres dels Evangelistes que està compost per un hiperboloide el·líptic de 9 metres d’alçària. Aquest element s’ha projectat de formigó, amb un armat d’acer de gran complexitat geomètrica i d’una qualitat i resistència especials. El llibre de l’Evangelista està fet de marbre de Thassos, un marbre blanc usat des de l’antiguitat per a escultures gregues i romanes, i incorpora les abreviacions en referència a l’evangelista corresponent fetes de trencadís en diferents tonalitats de vermell.

Un cop col·locats els elements de les ales i el llibre, es col·locarà la figura del lleó, representant l’Evangelista Marc. Tots els treballs es duen a terme entre les bastides actuals que cobreixen les dues torres. Ja s’està retirant la bastida de Lluc i es deixa a la vista el terminal.

El pròxim dia 16 de desembre, a la sortida del tradicional Concert de Nadal de la Basílica de la Sagrada Família, s’il·luminaran per primer cop les dues de les quatre torres dels Evangelistes previstes per acabar aquest 2022, les torres dels Evangelistes Lluc i Marc.