Editor de continguts

angle-left Finalitzada la torre de l’Evangelista Lluc

La torre de l’Evangelista Lluc ja està acabada amb l’escultura de la figura del tetramorf en forma de bou alat amb un llibre, símbol identificatiu d’aquest evangelista. Aquesta és la primera de les dues torres dels Evangelistes previstes per acabar aquest any 2022. Després de col·locar les ales,  les tasques s’han centrat a pujar l’escultura del bou i el llibre. El conjunt format per aquests dos elements mesura uns 4,50 metres d’alçària.

Les quatre torres dels Evangelistes formen part del conjunt de les torres centrals, i les quatre figures del tetramorf seran com una aurèola al voltant de la torre de Jesucrist i de la creu. Les figures del tetramorf són obra de l’escultor Xavier Medina Campeny i, segons la iconografia cristiana, representen els narradors de la vida de Jesús: un home o àngel en el cas de Mateu, un lleó en el de Marc, un bou en el de Lluc i una àliga en el de Joan. 

Les escultures estan fetes de marbre de Thassos, un marbre blanc usat des de l’antiguitat per a escultures gregues i romanes.  Del mateix material és el llibre de l’Evangeli que acompanya cada escultura i que incorpora les abreviacions corresponents de cada evangelista fetes de trencadís en diferents tonalitats de vermell.

Els pròxims dies es treballarà en la torre de l’Evangelista Marc, amb la col·locació, primer, de les ales, i posteriorment del llibre i de la figura del lleó. Entre els mesos de novembre i desembre, s’aniran retirant progressivament les bastides de les dues torres, i quedaran al descobert els dos terminals de les torres.

Està previst que les dues torres s’il·luminin per primer cop el dia 16 de desembre, a la sortida del tradicional Concert de Nadal de la Basílica de la Sagrada Família.