Editor de continguts

angle-left Inauguració d’una maqueta tàctil de la torre de Maria
Creada en col·laboració amb la Fundació ONCE, s’ubicarà al museu de la Sagrada Família

El dia 28 de juny del 2022 s’ha inaugurat una nova maqueta tàctil de la torre de la Mare de Déu, pensada per a persones amb discapacitat visual. Una iniciativa que s’ha dut a terme des de la Sagrada Família, en col·laboració amb la Fundació ONCE.

Està especialment pensada per facilitar el coneixement a través del tacte, accentuant els elements de relleu i textura. És una reproducció fidedigna a escala 1:25, feta de materials com ara resines de polièster i poliuretà, metacrilat, o del mateix llautó que es va fer servir per fer les estrelles de la corona.

La reproducció s’ubicarà a l’espai «Gaudí i la natura» de la Sagrada Família, on ja hi ha actualment una extensa sèrie d’elements tàctils.

La Fundació ONCE ha col·laborat en el finançament de la peça i en l’adaptació de les cartel·les dels elements de l’exposició amb la incorporació del sistema Braille.

Aquesta maqueta complementarà les ja existents en diferents espais del temple, com ara la maqueta de la planta ubicada a l’interior de la Basílica, que ajuden a explicar el projecte de la Sagrada Família.

Des de fa temps, el temple manté el seu compromís d’acostar-se als col·lectius de persones més vulnerables.