Editor de continguts

angle-left L’exposició «Gaudí i la Sagrada Família» rep 280.499 visitants al MOMAT

La Basílica de la Sagrada Família, conjuntament amb NHK i NHK Promotions, va presentar el passat 12 de juny l’exposició «Gaudí i la Sagrada Família». Es tracta d’una exposició itinerant al Japó centrada en Antoni Gaudí i el seu llegat. Durant la seva permanència al National Museum of Modern Art de Tòquio, fins al passat 10 de setembre, ha rebut un total de 280.499 visitants, i s’ha convertit en una de les sis exposicions més visitades de la història d’aquest museu.

Aquesta iniciativa té com a objectiu difondre als països asiàtics l’obra del genial arquitecte i donar a conèixer el significat i l’estat actual de la construcció de la seva obra mestra, la Sagrada Família. En aquest sentit, l’exposició ofereix una retrospectiva sobre la Sagrada Família i posa en context la figura d’Antoni Gaudí i la seva obra. La mostra, que apropa el públic a l’univers i l’arquitectura de Gaudí a través de diverses obres i audiovisuals, es reparteix en quatre seccions: la figura de Gaudí, l’originalitat de l’arquitecte, la Sagrada Família i la influència de Gaudí en l’arquitectura contemporània japonesa.

La proposta expositiva compta amb material gràfic i audiovisual inèdit d’NHK en el qual es mostra l’evolució de la construcció del temple. En el cas de l’exposició al MOMAT de Tòquio, també s’hi ha pogut veure una col·lecció de peces patrimonials, cedides per la Basílica de la Sagrada Família, com ara models originals de l’època de Gaudí i objectes litúrgics dissenyats per l’arquitecte, entre d’altres.

La Basílica de la Sagrada Família ha cedit un total de 61 peces, una col·lecció de béns patrimonials com ara models originals de l’època de Gaudí, maquetes, objectes personals i objectes litúrgics dissenyats per l’arquitecte, entre d’altres. També s’inclouen diversos models i peces que expliquen com s’ha anat construint la Basílica al llarg d’aquests 140 anys.  Destaquen el model de tors de Crist i el model de noia , models de guix, originals de Gaudí, que van servir per a la realització de les escultures de la Sagrada Família.  I també es distingeix pel seu valor el model de fulla de margalló per a les reixes de la Casa Vicens. A més a més, és la primera vegada que s’exposen fora de la Basílica la maqueta del terminal de la torre de l'Evangelista Marc i dos motlles originals de Gaudí per a la Sagrada Família.  

Després del seu pas pel National Museum of Modern Art de Tòquio, el 30 de setembre es podrà veure al Sagawa Art Museum de Moriyama (fins al 3 desembre del 2023) i a continuació al Nagoya City Art Museum (del 19 de desembre al 10 de març del 2024).

Visita a l’exposició, el 16 d’agost, dels emperadors emèrits del Japó, Akihito i Michiko

El passat 16 d’agost, els emperadors emèrits es van desplaçar per visitar l’exposició al museu. Durant la visita, l’emperadriu emèrita va compartir els seus records d’un viatge a Espanya el 1985, quan va visitar la Sagrada Família i en va quedar meravellada. Es poden veure imatges de la visita a través d’aquest enllaç.