Editor de continguts

angle-left L’exposició «Gaudí i la Sagrada Família» rep 65.738 visitants al Sagawa Art Museum de Moriyama

La Basílica de la Sagrada Família, conjuntament amb NHK i NHK Promotions, va presentar el passat 12 de juny l’exposició «Gaudí i la Sagrada Família». Es tracta d’una exposició itinerant al Japó centrada en Antoni Gaudí i el seu llegat. Després del seu pas pel National Museum of Modern Art de Tòquio, durant la seva permanència al Sagawa Art Museum de Moriyama, fins al passat 3 de desembre, l’exposició ha rebut un total de 65.738 visitants, i s’ha convertit en la tercera exposició més visitada de la història del museu.

Aquesta iniciativa té com a objectiu difondre als països asiàtics l’obra del genial arquitecte i donar a conèixer el significat i l’estat actual de la construcció de la seva obra mestra, la Sagrada Família. En aquest sentit, l’exposició ofereix una retrospectiva sobre la Sagrada Família i posa en context la figura d’Antoni Gaudí i la seva obra. La mostra, que apropa el públic a l’univers i l’arquitectura de Gaudí a través de diverses obres i audiovisuals, es reparteix en quatre seccions: la figura de Gaudí, l’originalitat de l’arquitecte, la Sagrada Família i la influència de Gaudí en l’arquitectura contemporània japonesa.

La proposta expositiva compta amb material gràfic i audiovisual inèdit d’NHK en el qual es mostra l’evolució de la construcció del temple. En el cas de l’exposició al MOMAT de Tòquio, també s’hi ha pogut veure una col·lecció de peces patrimonials, cedides per la Basílica de la Sagrada Família, com ara models originals de l’època de Gaudí i objectes litúrgics dissenyats per l’arquitecte, entre d’altres.

La Basílica de la Sagrada Família ha cedit un total de 61 peces, entre les quals destaquen el model de noia i el model de tors de Crist per a la façana del Naixement de la Sagrada Família, escultures de guix, originals de Gaudí, que van ser models per a la realització de les maquetes de la façana del Naixement. I també es distingeix pel seu valor el model de fulla de margalló per a les reixes de la Casa Vicens. A més, és la primera vegada que s’exposen fora de la Sagrada Família les maquetes del pinacle de la torre de l'Evangelista Marc i el model original d’una creu.

Després del seu pas pel Sagawa Art Museum de Moriyama (fins al 3 desembre del 2023), des d’avui es podrà veure al Nagoya City Art Museum (fins al 10 de març del 2024).

Visita a l’exposició de la consellera Meritxell Serret i la delegada del Govern al Japó, Mònica Castellà

El passat 2 de desembre, la consellera d'Acció Exterior i Unió Europea, Meritxell Serret, acompanyada de la delegada del Govern al Japó, Mònica Castellà, va assistir a l’exposició al museu durant una visita institucional al país nipó.

Durant la visita, la consellera va remarcar que l’exposició «és un gran exemple de la capacitat de projecció a l’exterior de Catalunya i de la diplomàcia cultural que fem el conjunt de la societat catalana».