Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família convida a compartir la Setmana Santa

La Sagrada Família es prepara per viure la Setmana Santa amb la ciutadania amb una programació de diferents actes de culte i activitats entre els dies 26 de març i 10 d’abril del 2023, amb la voluntat de compartir el sentit religiós, cultural i popular d’aquest temps litúrgic. La imatge de la campanya és «Sagrada Família és Setmana Santa» amb una fotografia de l’escultura de l’eccehomo de la façana de la Passió, obra de l’escultor Josep Maria Subirachs.

La programació inclourà el tradicional Concert de Setmana Santa i el taller familiar, així com les celebracions litúrgiques de la missa de Rams, el Tríduum Pasqual i el Via Crucis. Com a novetat, es recuperaran les il·luminacions especials de Setmana Santa a la façana de la Passió, que relaten la passió i la mort de Jesucrist.

CONCERT DE SETMANA SANTA DE L’ORFEÓN DONOSTIARRA

El diumenge 26 de març a les 11 h, la Basílica s’omplirà de la música de l’Orfeón Donostiarra, institució centenària de coral fundada fa 125 anys a Sant Sebastià. Sota la direcció de José Antonio Sainz Alfaro, i acompanyada per Juan de la Rubia a l’orgue, la formació interpretarà un repertori que inclourà peces de Händel, Verdi o Mahler, entre d’altres, i alguna peça cantada en eusquera, com ara l’Ave María del compositor basc Tomás Garbizu. En aquesta actuació mostraran la versatilitat i excel·lència que han adquirit al llarg de la seva trajectòria.

El concert és possible també gràcies a la col·laboració de TUI experiences, plataforma que permet als viatgers d’arreu del món reservar a l’instant milers d’excursions, activitats i entrades per a atraccions i llocs d’interès turístic a més de 100 països.

La Sagrada Família convida la ciutadania a gaudir d’aquest concert amb el sorteig de 300 entrades dobles. Totes les persones interessades podran inscriure’s al sorteig entre les 10 h del 14 de març i les 10 h del 20 de març. El sorteig se celebrarà dilluns, 20 de març, i les persones guanyadores rebran les seves entrades per correu electrònic durant els dies següents.

TALLER DE SETMANA SANTA

Enguany la Sagrada Família proposa un taller infantil de Setmana Santa pensat per a famílies amb nens i nenes d’entre 5 i 11 anys, amb l’objectiu d’apropar-se al sentit de la Setmana Santa d’una manera dolça i entretinguda. El taller inclou una visita guiada del temple que començarà per la façana de Naixement i acabarà a la façana de la Passió, una oportunitat per descobrir els diferents racons de la Basílica. També gaudiran amb un joc de descoberta a la façana de la

Passió on hauran de superar diferents proves, i acabaran l’activitat amb un taller de decoració d’ous de xocolata, impartit per un alumne de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona i amb la col·laboració del Museu de la Xocolata.

Per a més informació sobre el taller,  es pot consultar l’enllaç següent: sagradafamilia.org/setmana-santa

IL·LUMINACIÓ DE LA FAÇANA DE LA PASSIÓ

Els dies 3, 4 i 5 d’abril a les 20.45 i a les 21.30 h, la façana de la Passió es tornarà a il·luminar amb el relat de la passió i mort de Jesucrist, una locució musicada amb textos de Mons. Antoni Vadell i Ferrer, DEP. Amb aquesta activitat, la Sagrada Família vol recordar qui va ser bisbe auxiliar de Barcelona entre el 2017 i el 2022.

La primera sessió, a les 20.45 h, es farà en català i la segona, a les 21.30 h, es farà en castellà.

Per a més informació sobre la celebració de Setmana Santa a la Basílica de la Sagrada Família es pot consultar l’enllaç següent: sagradafamilia.org/setmana-santa

Il·luminació i direcció artística a càrrec de Fernando Rojo (dLight).