Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família ha celebrat el primer cerimonial de la cultura popular

El dia 8 de desembre a partir de les 10.30 h ha tingut lloc a l’interior de la Basílica el primer cerimonial de cultura popular. Ha estat el primer dels actes de la inauguració de la torre de la Mare de Déu, tots ells previstos per a aquest mateix dia.

La Sagrada Família ha convidat la ciutadania a participar-hi a través d’un sorteig de 400 entrades entre totes les persones que s’hi van inscriure.

El cerimonial de la cultura popular ha estat a càrrec de les colles de cultura popular, amb la col·laboració de l'Institut de Cultura de l'Ajuntament de Barcelona (ICUB).

En l’acte, que ha estat dissenyat expressament per a aquest moment històric, hi han participat la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, l’Esbart Gaudí, els Castellers de la Sagrada Família, la Confederació Sardanista de Catalunya, l’Àliga de la Ciutat, els Capgrossos Macers, els Gegants de la Ciutat i els Gegants de la Sagrada Família.

En acabar l’acte, s’ha celebrat una ballada popular de sardanes a la plaça de Gaudí, amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.

A partir de les 18 h se celebrarà l’acte central, que consisteix en una eucaristia presidida pel Sr. Cardenal Joan Josep Omella i Omella, Arquebisbe de Barcelona, i posteriorment l’acte de benedicció de la torre de la Mare de Déu.

A les 19.40 h, s’il·luminarà sencera la torre de la Mare de Déu amb l’estel i es podrà seguir en directe des del web estel.sagradafamilia.org.