Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família ha celebrat les seves Portes Obertes

La Sagrada Família ha celebrat unes noves Jornades de Portes Obertes, obrint les portes a la ciutadania coincidint amb la festa major de Barcelona, les festes de la Mercè. Durant els dies 23, 24 i 25 de setembre, un total de 15.000 persones han accedit de forma gratuïta i han pogut conèixer l’evolució de les obres.

En aquesta ocasió, les persones guanyadores del sorteig d’entrades han pogut visitar la Basílica, conèixer in situ el tetramorf de les torres dels Evangelistes Lluc i Marc, dues de les quatre torres dels Evangelistes que envoltaran la torre de Jesucrist, i descobrir el procés constructiu de les torres a través d’una peça audiovisual.

Com a part del conjunt de torres centrals, les quatre torres dels Evangelistes envoltaran la torre de Jesús i faran 135 metres d’alçària una vegada finalitzades. Per identificar quin evangelista representa cada torre s’utilitzen escultures amb la figura del tetramorf, amb el llibre i les ales; figures que la iconografia cristiana, l’art i l’arquitectura han utilitzat des de fa segles per representar els evangelistes. En aquest sentit, la torre de l’Evangelista Marc es coronarà amb l’escultura d’un lleó alat, símbol de força, coratge i reialesa i, en el cas de la torre de l’Evangelista Lluc, aquesta es coronarà amb l’escultura d’un bou alat, un animal de càrrega tranquil i humil.

Tal com es va anunciar el passat 21 de setembre del 2022, està previst finalitzar aquestes dues torres aquest any 2022.