Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família ha celebrat les seves Portes Obertes

La Sagrada Família ha celebrat les seves tradicionals Portes Obertes, amb què va obrir el temple perquè la ciutadania pogués accedir-hi de manera gratuïta i conèixer l’evolució de les obres en els darrers mesos i les fites de futur més importants. Enguany, aquestes jornades van tenir lloc els dies 20, 21 i 23 de setembre, durant els quals les persones guanyadores de les entrades van poder visitar la Basílica. En total, es van posar a disposició de la ciutadania 30.000 entrades, sortejades entre tothom que es va inscriure prèviament.

Aquest any, els participants de les Portes Obertes van poder veure com seran els terminals de les torres dels Evangelistes. Aquests cimboris centrals, actualment en construcció, s’enfilaran fins als 135 metres d’alçària i estaran rematats per unes escultures dels símbols amb què tradicionalment s’han representat Marc, Mateu, Joan i Lluc: un lleó, un àngel, una àguila i un bou.

Les escultures seran obra de Xavier Medina Campeny i està previst que es col·loquin l’any 2021. Remataran, així, aquestes quatre torres centrals. Això no obstant, durant les Portes Obertes, els guanyadors i guanyadores de les entrades ja van poder veure com seran aquests terminals i les escultures que simbolitzaran els Evangelistes a escala 1:5, així com conèixer els detalls arquitectònics de la seva realització i la seva simbologia. 

Per donar a conèixer el projecte i els terminals dels Evangelistes, la Sagrada Família ha publicat un diari que es pot descarregar en aquest enllaç.