Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família, oberta al diàleg amb el veïnat i l’Ajuntament per millorar el barri

Una representació de la Junta Constructora de la Sagrada Família, encapçalada pel director general, Xavier Martínez, ha participat aquest dijous en la primera reunió per abordar l’execució del projecte de la façana de la Glòria. A la trobada, impulsada per l’Ajuntament, també hi han participat els regidors Janet Sanz i Jordi Martí, així com diferents entitats professionals (Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya) i veïnals (Associació de Veïns de la Sagrada Família, Plataforma d’Afectats per la Sagrada Família i SOS Monuments).

La delegació de la Junta Constructora ha mostrat la seva predisposició al diàleg tot recordant que en els darrers temps ha sigut possible arribar a grans acords i consensos, com és el cas de les llicències urbanístiques o la cessió a l’Ajuntament d’un local de transició per als monitors i monitores de l’Agrupament Escolta Antoni Gaudí. «Tothom qui pica a la porta de la Sagrada Família amb voluntat d’acord i diàleg té la porta oberta. No ens neguem a parlar de res», ha confirmat el director general.

En aquest encontre, la Junta Constructora ha presentat els plànols del projecte de la Sagrada Família, signats per Antoni Gaudí. Es tracta d’uns documents del 1916 en què es confirma que la voluntat de l’arquitecte era construir unes escales a l’entrada principal del temple. Aquests plànols són de consulta pública i per als representants de la Junta Constructora confirmen la seva màxima prioritat: construir la Basílica tal com Antoni Gaudí la va planificar.