Editor de continguts

angle-left La Sagrada Família va viure la passió de la Setmana Santa

Simbòlicament, la Sagrada Família és l’expressió en pedra de la fe cristiana, que es renova cada any amb la Setmana Santa. Aquest temps litúrgic va quedar recollit a la façana de la Passió, que explica el període de vida de Jesucrist que transcorre entre el Sant Sopar, la seva mort i la seva resurrecció. Per celebrar-lo, la Basílica ha preparat enguany diferents actes i activitats en els quals han participat 35.000 persones, i que han estat pensats per a tots els públics. 

Així, els nens i nenes han estat els protagonistes del taller familiar, en què van elaborar un ou de Pasqua. El 6 d’abril, el temple va acollir el concert de Setmana Santa, del qual van gaudir més 1.500 persones. Per la seva banda, els dies 15, 16 i 17 es va oferir una il·luminació de la façana de la Passió acompanyada de música amb la qual es van recordar les últimes hores de Jesús i a la qual van assistir 25.000 persones. 

Durant aquest període, a més, el temple ha acollit diferents celebracions litúrgiques. La més popular, la missa de Rams, es va celebrar el dia 14 d’abril. Durant la Setmana Santa, a la Basílica van tenir lloc també la missa de la Cena del Senyor, el Dijous Sant; la celebració de la mort del Senyor, el Divendres Sant, que va estar acompanyada d’un Via Crucis amb il·luminació davant de la façana de la Passió, i la Vetlla Pasqual, el dissabte 20 d’abril.