Editor de continguts

angle-left Més de 1.300 persones celebren el Dia de Sant Jordi a la Sagrada Família

El Dia de Sant Jordi és el dia de la cultura per excel·lència a Catalunya. La Sagrada Família, com a referent arquitectònic, patrimonial i cultural que és, va oferir la possibilitat de viure aquesta diada amb una sèrie d’activitats per apropar la que sens dubte és la rosa de Gaudí a la ciutadania.

Així, la celebració va començar el dia 22 amb una visita al temple fora de l’horari habitual. A partir de les 20.30 h, el temple va obrir les seves portes per oferir una visita exclusiva a la llum del capvespre a les persones guanyadores d’un sorteig que es va posar en marxa als nostres comptes de Facebook i Instagram. 

El recorregut d’aquesta visita especial va incloure l’accés a Veus Blanques, un espai a 15 metres d’altura, des d’on es va tenir una visió única del Jubé, on està situada l’escultura de Sant Jordi, de tres metres d’alçària, obra de l’escultor Josep Maria Subirachs i recentment declarada Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN). La barana del Jubé, a més, estava guarnida amb roses vermelles i il·luminada per a l’ocasió. 

Juntament amb aquesta visita, la Sagrada Família i la Casa Museu Gaudí van voler commemorar Sant Jordi oferint la possibilitat de visitar aquests espais a totes aquelles persones que celebraven el seu sant en aquesta diada tan assenyalada. 

D’aquesta manera, el Dia de Sant Jordi, la Sagrada Família i la Casa Museu Gaudí, la que va ser residència de Gaudí al Park Güell, van oferir accés gratuït i sense necessitat de reserva als Jordis, Jordines, Jorges i Georgines. En total, van visitar el temple i la Casa Museu Gaudí sis-centes persones que celebraven el seu dia, que van poder accedir-hi amb un acompanyant.