Editor de continguts

angle-left Milers de persones participen en les diferents activitats per viure l’esperit de Nadal

Un any més, la Sagrada Família ha ofert un taller de Nadal dirigit especialment a infants d'entre 6 i 12 anys i acompanyants. La proposta del taller d'enguany, que ha comptat amb més de 600 participants a les 40 sessions que s’han celebrat, ha inclòs una visita a la Basílica, un joc de descoberta i la realització d'una manualitat on s’elaborava un canelobre portaespelmes en forma d'estrella a base de cartró encunyat.

D’altra banda, la Basílica ha il·luminat els grups escultòrics del Naixement, de l’Adoració dels pastors i de l’Adoració dels Reis d’Orient de la façana del Naixement des del dia 16 de desembre fins al 8 de gener, de 18 a 22 h.

El divendres 16 de desembre a les 19.30 h, la Basílica es va omplir de música i esperit nadalenc amb el seu tradicional Concert de Nadal del qual van gaudir més de 1.900 persones. Aquest any va anar càrrec de l’Orquestra Simfònica del Vallès i va comptar amb la col·laboració del Cor Bruckner Barcelona. Sota la direcció de Xavier Puig, van oferir un repertori de nadales d’arreu del món.

En acabar el Concert de Nadal del dia 16 de desembre, la Sagrada Família va il·luminar per primer cop els terminals de les torres dels Evangelistes Lluc i Marc, i es va commemorar així la finalització de la seva construcció. Les torres estan culminades per la figura del tetramorf alat amb el llibre de l’Evangeli corresponent a Lluc i Marc, que són representats per un bou i un lleó, respectivament, segons la iconografia cristiana. S’han il·luminat cada vespre a partir del dissabte 17 de desembre fins al 8 de gener, de 18 a 22 h.

El dimarts 20 de desembre a les 18.30 h, la Sagrada Família va oferir una cantada infantil de nadales al carrer de la Marina, davant de la façana del Naixement, a càrrec de més de 300 nens i nenes de les corals i músics infantils de cinc escoles municipals de música de Barcelona. Les corals infantils de l’EMM Can Fargues, l’EMM Can Ponsic, l’EMM Eixample – Joan Manuel Serrat, l’EMM Nou Barris i l’EMM Sant Andreu – Mestre Pich Santasusana van oferir un repertori de nadales d’arreu del món i van reunir més d’un miler de persones de públic.  

El dia 24 de desembre a les 19 h, la Sagrada Família va celebrar, un any més, la missa del Pollet, especialment pensada perquè els més petits celebrin l’eucaristia de Nadal. La cerimònia va ser oficiada per Mons. Sergi Gordo, bisbe auxiliar de Barcelona i, en finalitzar, va tenir lloc l’adoració del nen Jesús a l’exterior de la façana del Naixement entre els 1.185 assistents a la celebració.

Finalment, del 28 al 31 de desembre, la Basílica de la Sagrada Família va participar en el Festival de la Infància oferint el taller «Estem construint les torres. Ens ajudes?», per on van passar més de 930 infants, els quals van poder fer de constructors per un dia a través d’una proposta pedagògica al voltant de les torres centrals i l’elaboració d’una rèplica de l’estel que corona la torre de la Mare de Déu que es van poder endur de record juntament amb una armilla d’obsequi.