Mons. David Abadías Aurín ja és nou bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Barcelona - Mons. David Abadías Aurín ja és nou bisbe auxiliar de l’arxidiòcesi de Barcelona
Editor de continguts
Mons. David Abadías Aurín ha estat ordenat bisbe en una cerimònia celebrada a la basílica de la Sagrada Família i presidida pel cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona. L’ordenació episcopal ha estat concelebrada per quinze bisbes, entre altres, per Mons. Josep Àngel Saiz Meneses, arquebisbe de Sevilla; per Mons. Salvador Cristau, bisbe de Terrassa, i per l’arquebisbe emèrit de Barcelona, el cardenal Lluís Martínez Sistach.
En la seva primera alocució com a bisbe auxiliar de Barcelona, Mons. David Abadías s’ha dirigit a l’Església que peregrina a Barcelona: «Soc el que soc gràcies a la força de Déu i a tots els qui esteu aquí», i s’ha mostrat agraït amb totes les persones que han pogut assistir o que han marcat a la seva vida, dirigint-se a elles: «vosaltres sou el regal de Déu».
De la seva part, el cardenal Joan Josep Omella, en la seva homilia ha exhortat el nou prelat a «servir a Déu i a servir els germans, a tots, especialment els més necessitats, i fer-ho amb amor i alegria. No es tracta d’aconseguir càrrecs o responsabilitats, aspiració mundana, sinó seguir l’exemple de Jesucrist, el Fill de Déu».
La cerimònia, que ha començat a les 11 h, ha comptat amb la presència del director general d’Afers Religiosos, Carles Armengol, així com d’altres autoritats civils. També han participat els familiars del nou bisbe i fidels amb entrades numerades. Per garantir-hi el seguiment, s’ha disposat un ampli dispositiu multimèdia. L’acte s’ha pogut seguir, simultàniament, per Ràdio Estel, ‘Radio María’ i per streaming al web de l’Arquebisbat i de la pròpia Sagrada Família.
Biografia del nou bisbe
El Dr. David Abadías i Aurín va néixer a Barcelona el 31 de juliol de 1973. És llicenciat en Teologia, especialitat Sagrada Escriptura, per la Facultat de Teologia de Catalunya, i en Història de l’Església per la Facultat d’Història Eclesiàstica de la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma. És doctor en Història de l’Església per la Pontifícia Universitat Gregoriana de Roma.
El bisbe electe de Barcelona va rebre l’ordenació sacerdotal el 13 de desembre de 1998. El ministeri sacerdotal l’ha desenvolupat al Bisbat de Terrassa. En l’actualitat, és arxiprest de Mollet del Vallès (Bisbat de Terrassa) i rector de la parròquia de Sant Vicenç (Mollet del Vallès, Bisbat de Terrassa).
Ha estat degà de la Facultat Antoni Gaudí d’Història, Arqueologia i Arts Cristianes (FHEAG) des de l’any 2016 fins al 2022; professor d’Història de l’Església medieval (FTC i FHEAG) de Metodologia i fonts Històriques (FHEAG) i de Cultura i Cristianisme a l’edat moderna i contemporània (FHEAG). Ha estat el Cap del Departament d’Història de l’Església de la FTC (fins 2014), i cap de Publicacions de la FTC i de la FHEAG, a més de coordinador acadèmic de la FHEAG (fins 2016).
Ha publicat Breu història de l’Església a l’edat mitjana (Instrumenta 1), Barcelona: Facultat d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts cristianes Antoni Gaudí – Facultat de Teologia de Catalunya, 2015. I Los teólogos españoles en el reino de María I Tudor de Inglaterra. La influencia de cuatro teólogos españoles durante el reino de María I Tudor de Inglaterra (1553-1558): fray Bartolomé de Carranza, fray Alfonso de Castro, fray Bernardo de Fresneda y fray Pedro de Soto (Studia Historica Tarraconensia 1), Barcelona: Facultat d’Història de l’Església, Arqueologia i Arts cristianes Antoni Gaudí – Facultat de Teologia de Catalunya, 2015.