Editor de continguts

angle-left Noves Jornades de Portes Obertes on es mostraran les escultures del tetramorf que coronaran les torres de Lluc i Marc

Els dies 23 i 24 de setembre de 16 a 20 h i el 25 de setembre de 10.30 a 14.30 h, arriben les Jornades de Portes Obertes a la Sagrada Família, coincidint amb les festes de la Mercè, la festa major de Barcelona.

La Sagrada Família es prepara per a aquesta cita anual on mostrarà a la ciutadania l’estat actual de les obres. En aquesta ocasió, 15.000 persones podran visitar gratuïtament la Basílica, veure in situ les escultures del tetramorf que coronaran dues de les quatre torres dels Evangelistes, la torre de Marc i la torre de Lluc, i conèixer el seu procés de construcció a través d’una peça audiovisual.

Com a part del conjunt de torres centrals, les quatre torres dels Evangelistes envoltaran la torre de Jesús i faran 135 metres d’alçària una vegada finalitzades. Per identificar quin evangelista representa cada torre s’utilitzen escultures amb la figura del tetramorf, amb el llibre i les ales; figures que la iconografia cristiana, l’art i l’arquitectura han utilitzat des de fa segles per representar els evangelistes. En aquest sentit, la torre de Marc es coronarà amb l’escultura d’un lleó alat, símbol de força, coratge i reialesa i, en el cas de la torre de Lluc, aquesta es coronarà amb l’escultura d’un bou alat, un animal de càrrega tranquil i humil.

Les persones interessades a assistir a les Jornades de Portes Obertes poden inscriure’s per participar en el sorteig d’entrades a partir d’avui i fins al dia 19 de setembre a les 10 h a l’enllaç disponible a la pàgina web i xarxes socials. El sorteig es realitzarà el dia 19 de setembre a partir de les 10 h i es contactarà amb les persones afortunades a través de correu electrònic.

INSCRIPCIONS AQUÍ