Editor de continguts

angle-left S’anuncia la creació del Centre Internacional Antoni Gaudí

La Sagrada Família ha acollit la presentació del Centre Internacional d’Estudis Avançats Antoni Gaudí, fruit d’un acord entre la Facultat Antoni Gaudí (Ateneu Universitari Sant Pacià) i la Junta Constructora del Temple Expiatori de la Sagrada Família.

La finalitat principal d’aquest centre serà la recerca i la divulgació, en l’àmbit científic, de la persona i l’obra d’Antoni Gaudí i dels seus col·laboradors. La seu del centre serà als espais museístics de la Basílica de la Sagrada Família i es preveu que es posi en marxa en el marc dels pròxims tres anys.

Un element fonamental del Centre serà la creació d’un banc de dades en línia, obert als estudiosos i investigadors, que inclourà tota la documentació existent sobre l’arquitecte i els seus col·laboradors, tant escrita (documents, epistolari, plànols, dibuixos) com plàstica (maquetes, models, materials i objectes d’altres tipus).

La presentació ha tingut lloc al claustre de la Mercè i ha comptat amb la participació del rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, Armand Puig; la directora del Centre Internacional d’Estudis Avançats Antoni Gaudí, Rosa Ribas i el degà de la Facultat Antoni Gaudí, David Abadias. Per part de la Sagrada Família hi han participat el president delegat de la Junta Constructora de la Sagrada Família, Esteve Camps; el director general, Xavier Martínez i l’arquitecte director, Jordi Faulí.