Editor de continguts

angle-left S’ornamenta amb trencadís l’icosaedre de l’Evangelista Mateu

Les torres dels Evangelistes es divideixen en tres parts: la base, que neix sobre les voltes a 45 metres i arriba fins als 74 metres; el cos principal, fins als 112,5 metres, i els terminals, que fan 22,5 metres.

Cada terminal, alhora, està dividit entre tres parts més: el fust, fet per escuts hexagonals amb les lloances «Amen» i «Alleluia» i trencadís en forma de palmes; més amunt, un icosaedre que conté els focus que il·luminaran la creu de la torre de Jesucrist, i, ja al cimal de la torre, la figura corresponent al tetramorf.

Aquesta setmana s’inicia la col·locació del trencadís de l’icosaedre de la torre de l’Evangelista Mateu. Està previst per al mes de juny, seguint el mateix procediment, ornamentar l’icosaedre de l’Evangelista Joan.

Les tasques es realitzen a la Sagrada Família, concretament a la plataforma de treball situada a 54 metres.

Els icosaedres, element comú a les quatre torres dels Evangelistes, estan maclats amb esferes i ornamentats amb trencadís de colors daurats per als casquets esfèrics i ocre, groc i salmó en tonalitats càlides per a les cares de la peça.

Segons la previsió del calendari de l’obra, la pròxima setmana s’iniciarà la col·locació a les torres de les parts baixes dels terminals, d’on sorgiran aquests icosaedres.