Editor de continguts

angle-left Setmana Santa a la Sagrada Família

Entre el 16 de març i l’1 d’abril, la Sagrada Família va oferir diversos actes i celebracions litúrgiques de Setmana Santa.

El taller de Setmana Santa

Amb la voluntat d’apropar als infants el sentit de la Setmana Santa d’una manera dolça i entretinguda, la Sagrada Família va proposar un taller infantil pensat per a nens i nenes d’entre 6 i 12 anys. L’activitat incloïa una visita dinamitzada al temple amb diversos jocs de descoberta per conèixer la façana de la Passió, i acabava amb la decoració d’un ou de xocolata que els nens i nenes es podien endur a casa com a obsequi. Per a aquest taller, es va comptar amb la col·laboració de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona i el Museu de la Xocolata.

Es van realitzar un total de 32 sessions i hi van participar 347 infants, un total de 702 persones comptant els acompanyants.

Concert de Setmana Santa

La Sagrada Família va celebrar el Concert de Setmana Santa amb l’Orquestra de Cambra de Granollers, Veus-Cor Infantil Amics de la Unió i el Cor de Cambra de Granollers.

Amb el director Corrado Bolsi al capdavant, les formacions residents del Teatre Auditori de Granollers van oferir un repertori amb una combinació dels passatges més emblemàtics de dues de les quatre passions de Johann Sebastian Bach: segons l’Evangeli de Mateu i de Joan.

Amb la voluntat d’apropar la Setmana Santa a la ciutadania, la Sagrada Família va convidar la ciutadania a gaudir d’aquest concert amb el sorteig de 325 entrades dobles, i en total s’hi van inscriure 16.493 persones.

Relat de la passió i la mort de Jesucrist amb les il·luminacions de la façana de la Passió

El dia 24 de març van començar les il·luminacions de la façana de la Passió, un acte que es va repetir els dies 25 i 26. Es va tractar d’una locució musicada que relata la passió i mort de Jesucrist amb textos de Mons. Javier Vilanova, Bisbe Auxiliar de Barcelona.

Es van realitzar fins a sis sessions, dues per dia: la primera en català i la segona en castellà. Un total de 7.922 ciutadans i ciutadanes van poder gaudir de les il·luminacions de forma gratuïta des de l’interior del recinte fins a completar l’aforament, i també a peu de carrer.

Celebracions litúrgiques de Setmana Santa a la Sagrada Família

El 24 de març va tenir lloc la celebració del Diumenge de Rams a la Basílica de la Sagrada Família, amb la benedicció de rams i la posterior eucaristia. La cerimònia es va iniciar a la Basílica a les 12 h. Uns minuts després, va començar la benedicció de rams i, posteriorment, va tenir lloc la missa solemne a l’interior de la Basílica, que enguany va ser presidida per Mons. Javier Vilanova, Bisbe Auxiliar de Barcelona.

El Dijous Sant, Mons. David Abadías, Bisbe Auxiliar de Barcelona, va presidir la celebració de la Cena del Senyor amb el lavatori de peus. Acabada la missa, es va traslladar en processó el Santíssim Sagrament a la cripta per a l’adoració dels fidels.

Enguany, la commemoració de la Passió del Senyor a la Basílica de la Sagrada Família del Divendres Sant va ser oficiada per Mons. David Abadías, Bisbe Auxiliar de Barcelona. A les 21 h, va tenir lloc el Via Crucis davant la façana de la Passió.

El dissabte 30 de març, Mons. Javier Vilanova, Bisbe Auxiliar de Barcelona, va presidir la celebració de la solemne Vetlla Pasqual amb la tradicional encesa del foc nou, el ciri pasqual i la benedicció de la nova aigua davant la façana del Naixement.

El 31 de març va tenir lloc la missa internacional del Diumenge de Pasqua, que va ser presidida per Mn. Josep Maria Turull, Rector de la Basílica. Un acte que va posar fi a les celebracions litúrgiques de Setmana Santa.