Editor de continguts

angle-left Celebració de la 50a Romería del Rocío de Catalunya a la Sagrada Família

La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) ha commemorat aquest dissabte, 18 de març, a la tarda la 50a Romería del Rocío a Catalunya, que tindrà lloc del 26 al 29 de maig a Terrassa.

Entre autoritats, dirigents de les entitats i membres de les germandats rocieras federades a la FECAC, 2.500 convidats han omplert la Basílica de la Sagrada Família en una cerimònia eucarística que ha oficiat el Cardenal Joan Josep Omella i Omella, acompanyat de deu sacerdots consiliaris d'altres germandats.

L'acte s’ha iniciat amb l'entrada processional pel passadís central del Cardenal i els oficiants, seguits de cinc timbalers.

Prèviament, els presidents i germans grans de les 23 germandats presents, amb els seus simpecados, vares i altres ornaments, han desfilat davant l'altar per presentar els seus respectes i s’han col·locat de cara als fidels. Es tracta de les germandats rocieras de Santa Coloma de Gramenet, los Romeros de Barcelona, Pineda de Mar, l’Hospitalet de Llobregat, Rocieros de Carmona de l’Hospitalet de Llobregat, Pastora Almonteña de l’Hospitalet, Virgen de la Rocina de Sant Adrià de Besòs, las Marismas, Cerdanyola del Vallès, Los Varales, Mataró, Pastorcillo Divino de l’Hospitalet, San Rafael Arcángel, Santo Ángel de Barcelona, Rubí, Badia del Vallès, la Blanca Paloma de Maçanet, Divina Pastora de Mataró, Pastora del Alba de Sant Adrià de Besòs, Terrassa, la Pau, Badalona i Santa María de las Arenas de Terrassa.

El cor de l’Hermandad Virgen del Rocío Pastorcillo Divino de l’Hospitalet de Llobregat ha acompanyat musicalment la cerimònia.

La FECAC, al servei de les entitats

La Federació d'Entitats Culturals Andaluses a Catalunya (FECAC) va ser fundada el 1982 i acull un total de 115 entitats, bàsicament cases d'Andalusia, centres i associacions culturals, germandats rocieras, germandats penitents i penyes flamenques.