Editor de continguts

angle-left La celebració del «Sent la Creu» s’uneix a la creu d’Ucraïna

El passat diumenge, 26 de febrer, l’arquebisbe de Barcelona, Card. Joan Josep Omella, va presidir la vetlla de pregària amb testimonis i Eucaristia del «Sent la Creu«,  juntament amb els bisbes auxiliars, Mons. Sergi Gordo i Mons. Javier Vilanova. L’edició d’enguany va resar especialment per la pau a Ucraïna. Així, va tenir com a protagonista la creu de l’arquebisbe major d’Ucraïna, Sviatoslav Shevchuk, que es va connectar en directe telemàticament. A més a més, va oferir el seu testimoni el sacerdot ucraïnès i rector de la parròquia de Santa Mònica de Barcelona, Iurii Stasiuk, qui també ha estat en el front al seu país.

El prelat ucraïnès va respondre en directe les preguntes que li van fer dos joves. També, va senyalar la comunió de la celebració, explicant-ho com «un pont espiritual entre Kíiv i Barcelona» i va recordar que, tot i la guerra, «podem buscar junts una resposta contemplant la creu del Senyor».

Durant l’homilia, el cardenal Joan Josep Omella va situar el sentit de la trobada en el desig d’estar «més que mai units als nostres germans d’Ucraïna, perquè pateixen i estan molt a prop de nosaltres amb el seu patiment, ja que les notícies ens acosten» a la seva dura realitat.